Do Damienu Marleym přijede do Prahy další jamajská hvězda. První český koncert chystá Gyptian

Do Damienu Marleym přijede do Prahy další jamajská hvězda. První český koncert chystá Gyptian  

Také v České republice je stále velký zájem o koncerty reggae a dancehall umělců. To dokázal i koncert Jamajčana Damiana Marleyho, který vyprodal celý Velký sál pražské Lucerny. Lucerna Music Bar v reakci na velký úspěch chystá sérii další tří hvězdných reggae umělců. Jako první dorazí na svůj první český koncert Gyptian.

Windel Beneto Edwards, který vystupuje pod uměleckým jménem Gyptian, patří mezi nejúspěšnější jamajské reggae hudebníky. Je autorem hitů, jako jsou Hold You, Serious Time, Non Stop, Jiggle Jiggle či Wine Slow. Ve své tvorbě kombinuje nejen reggae a dancehall, ale také R&B a elektronickou taneční hudbu. Populární není jen ve své rodné Jamajce. Rozsáhlou fanouškovskou základnu má ale také v USA a v Evropě. Jeho videoklipy se objevují i v mainstreamových televizích a má za sebou spolupráci třeba s hvězdnými Major Lazer.

Na svém kontě má Gyptian již čtyři studiová alba. Poslední z nich nazvané Sex, Love & Reggae vyšlo v roce 2013 a zazpívali si na něm i další hudebníci – například anglická zpěvačka Estelle, kanadská R&B hudebnice Melanie Fiona, Newyorčanka Angela Hunte či Bunji Garlin, trinidadský zpěvák.

Jak je vidět, Gyptian již dávno není jen lokální jamajskou hvězdou, ale jeho sláva dalece přesahuje hranice tohoto ostrovního státu. Nyní zavítá poprvé zahrát také pro své české fanoušky, kterým se představí již 29. září v Lucerna Music Baru. Během koncertu ho doprovodí Royal Roots Band.

Vstupenky jsou k zakoupení v internetovém předprodeji za 430 korun plus poplatky. Bez poplatků jsou pak k dostání na pokladně Lucerna Music Baru. Na místě se jejich cena vyšplhá na 550 korun.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!