10 muzikálových premiér začínající divadelní sezóny. Těšte se na hudební komedie i strhující gangsterku

10 muzikálových premiér začínající divadelní sezóny. Těšte se na hudební komedie i strhující gangsterku  

Prázdniny jsou již za námi a spolu se školáky vracejícími se do lavic opět ožívají divadla po celé České republice. Ta vstupují do nové divadelní sezóny se staršími kousky, ale samozřejmě nechybí ani očekávané premiéry. Na své si přijdou i milovníci hudebního divadla. O nové muzikálové počiny nebude totiž rozhodně nouze.

Srdcový král

Pražské Divadlo Kalich chystá hned ze začátku sezóny pro své návštěvníky premiéru broadwayského muzikálu Srdcový král, který propojí příběh inspirovaný Shakespearovým Večerem tříkrálovým se slavnými hity Elvise Presleyho. Návštěvníky láká nejen na nezapomenutelné písně krále rock’n’rollu, ale také na komediální příběhovou linku.

Slavnostní premiéra muzikálu režiséra Šimona Cabana se uskuteční ve středu 21. září. Diváci se mohou těšit na Jana Kříže, Přemysla Pálka, Petra Vondráčka, Genny Ciatti, Petra Kutheila či Michala Pleskota. Návštěvník představení se dočká celkem čtyřiadvaceti písní Elvise Presleyho, jako jsou Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Don’t Be Cruel, Love Me Tender a další.

Alenka v kraji zázraků

Pro ty, kteří mají rádi pohádkové příběhy nebo chtějí potěšit své ratolesti, připravilo Divadlo Hybernia rodinný muzikál Alenka v kraji zázraků, jenž je volně inspirovaný právě příběhy Alenky v říši divů. Režie se ujal Matěj Balcar, hudbu má na svědomí Vašo Patejdl a o texty se postarala Kristýna Pixová. Scénář pochází od Jana a Aleny Pixových, kteří mají na svém kontě již muzikály Sněhová královna a Kapka medu pro Verunku.

V hlavních rolích se mohou návštěvníci těšit na Dagmar Patrasovou, Jana Čenského, Sabinu Laurinovou či Martinu Pártlovou. V roli Alenky pak vystoupí Anna Julie Slováčková a Brigita Cmuntová. Premiéra představení se uskuteční 22. září. Den předtím proběhnou veřejné generálky.

Adéla ještě nevečeřela

Divadlo Broadway přichází do boje o muzikálového diváka s obnovenou premiérou hry Adéla ještě nevečeřela. Hudební komedie na motivy slavného českého filmu láká na písničky Ondřeje Brouska a pěvecké a herecké výkony Michala Kavalčíka, Petra Vondráčka, Martina Dejdara, Aleše Hámy, Terezy Kostkové či Chantal Poullain.

Do programu divadla se muzikál vrátí slavnostní obnovenou premiérou, která se uskuteční 6. října. Režisérem představení je Radek Baláš, který má na svém kontě již stovku divadelních inscenací. Širší popularitu si však vysloužil především svým porotcováním v taneční show veřejnoprávní televize StarDance. V programu divadla naleznou diváci kromě Adély také komediálního Mýdlového prince, oblíbenou romanci Angeliku a na počátku příštího roku se na divadelní prkna vrátí také úspěšná Kleopatra.

Bonnie & Clyde

Muzikálovou verzi populární gangsterky Bonnie & Clyde nabídne již v říjnu svým návštěvníkům Hudební divadlo Karlín. Slavný broadwayský muzikál plný napětí, romantiky i nadhledu vypráví známý příběh americké historie, který se stal legendou a je inspirací pro mnoho filmů, knih i divadelních her. Česká verze udělá z původně komorního muzikálu velkolepou show, během níž nebudou chybět velké sbory a sehraná taneční company.

Slavnostní premiéry představení se uskuteční 13. a 14. října. Součástí programu Hudebního divadla Karlín bude však tento zbrusu nový kousek již od 8. října. V hlavních rolích se představí Dasha, Markéta Procházková, Václav Noid Bárta, Martin Písařík, Jitka Schneiderová, David Kraus či Tomáš Vaněk. Režisérem inscenace se stal Antonín Procházka a hudba pochází od amerického hudebního skladatele Franka Wildhorna.

Mefisto

Kromě Alenky z říše divů dorazí do Hybernie tuto divadelní sezónu také samotný vyslanec pekla Mefisto, který bude lákat na výhody mládí i starého profesora Fausta. V hlavních rolích se mohou návštěvníci těšit na Josefa Vojtka, Jana Kříže, Ivanu Korolovou, Zdeňka Izera, Tomáše Trapla, Hanu Křížkovou či Martina Poštu.

Režiséra Filipa Renče musel kvůli jeho kolapsu a hospitalizaci vystřídat Zdeněk Zelenka, který je zároveň autorem libreta. Běžného návštěvníka představení by se tak neměla výměna na režisérském postu nijak dotknout. Premiéra velkolepě pojatého představení se uskuteční 1. listopadu.

Šíleně smutná princezna

Kdo by neznal pohádku Šíleně smutná princezna s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem v hlavních rolích? Studio DVA si pro návštěvníky připravilo na novou sezónu divadelní adaptaci tohoto legendárního hudebního filmu, který dodnes oslovuje diváky různých generací. Návštěvníci se tak mohou těšit na známé písně i na pohádkový příběh plný lásky i zábavy.

Premiéra pohádkového muzikálu se uskuteční 25. listopadu. V hlavích rolích se představí Berenika Kohoutová, Jan Cina, Jan Kraus, Bohumil Klepl, Daniela Kolářová, Anna Šišková, Miloslav Mejzlík či Oldřich Navrátil. O režii se postaral Šimon Caban, o hudební nastudování Kryštof Marek.

Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť

Muzikáloví fanoušci se dočkají i muzikálu známé autorské dvojice Tima Rice a Andrewa Lloyda Webbera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť. Ten uvede Národní divadlo moravskoslezské v obnovené premiéře 18. září 2016. Josef v novém a ještě zářivějším plášti se vrací do Ostravy!

Představení, které původně vzniklo jako školní pásmo pro děti, je dnes jedním z nejhranějších britských muzikálů. O režii jeho české verze se postarala Gabriela Petráková. V hlavních rolích vystoupí Roman Harok, Tomáš Novotný, Hana Fialová, Vendula Příhodová, Tomáš Savka či Jaroslav Rusnák.

Limonádový Joe

Městské divadlo Brno sází tuto sezónu na klasiku. V sobotu 22. října přivítá na svých prknech muzikál Limonádový Joe, který láká diváky na mnoho dnes již zlidovělých písní a na komediální dějovou linku. Režisérem brněnské verze muzikálu, který se uváděl a uvádí i v několika dalších divadlech po celé České republice, je Petr Gazdík.

V roli pistolníka popíjejícího zásadně pouze Kolalokovu limonádu a potírajícího veškeré zlo na Divokém západě (především pistolníky, kteří pijí whisky), se představí Lukáš Janota a Kristian Pekar. V sestavě se objeví také Jan Apolenář, Alan Novotný, Viktor Skála, Jakub Zedníček, Martin Havelka, Sára Milfajtová či Jana Musilová.

Kdyby 1000 klarinetů

Na klasiku tentokrát vsadilo také Divadlo J. K. Tyla v Plzni. To nabídne na své Nové scéně představení Kdyby 1000 klarinetů s hudbou Jiřího Šlitra a texty Jiřího Suchého. Divadelní verzi legendárního snímku Kdyby tisíc klarinetů uvede premiérově v sobotu 24. září. Vrátí se tak do plzeňského divadla po dlouhých 32 letech.

Duchu Divadla Na zábradlí minulého tisíciletí se snažil při nastudování přiblížit režisér Ondřej Lážnovský. V hlavních rolích se představí Aleš Kohout, Soňa Hanzlíčková Borková, Martin Šefl, Jan Kaleja, Adam Rezner, Pavel Režný a mnoho dalších. Herce a zpěváky doprovodí během představení Orchestr souboru muzikálu Divadla J. K. Tyla.

Rocky

V březnu příštího roku proběhne premiéra muzikálu Rocky inspirovaného slavným snímkem se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli. Za scénářem jeho muzikálové adaptace stojí Thomas Meehan, který má na svém kontě již hudební hry, jako jsou Producenti či Hairspray. Hudbu pro něj složil americký skladatel Stephen Flaherty a za libretem stojí několikanásobná držitelka cen Tony Lynn Ahrens.

Kdo se stane českým muzikálovým Stallonem dosud není známé. Muzikál by se měl odehrávat v Kongresovém centru a kromě nových písní přinést také píseň Gonna Fly Now od Billa Contiho či song Take You Back od Franka Stallona. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!