Snímek Anthropoid vstoupí do českých kin na Den české státnosti

Snímek Anthropoid vstoupí do českých kin na Den české státnosti 

Ačkoliv měl velmi očekávaný koprodukční snímek Anthropoid svou světovou premiéru již na festivalu v Karlových Varech, do distribuce českých kin se dostane až na konci září. A to i přesto, že američtí diváci ho mohou zhlédnout již od poloviny srpna.

Nyní se tedy dočkají i čeští filmoví fanoušci. „S ohledem na to, jak významné téma film Anthropoid zpracovává, dohodli jsme s našimi partnery, že podržíme slavnostní rámec uvádění tohoto snímku a film uvedeme do distribuce místo tradičního premiérového čtvrtku, již ve středu, v Den české státnosti,“ vysvětluje Jan Bradáč, ředitel distribuční společnosti Falcon. Poprvé se tak snímek v českých kinech představí 28. září.

Film režiséra Seana Ellise vyprávějící o atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha vznikl v rámci britské, české a francouzské koprodukce. U amerických diváků zaznamenal velký úspěch, když se dostal v rámci dvou dosud započítávaných víkendů mezi dvacítku nejnavštěvovanějších filmů.

„Jsme nesmírně rádi, že Anthropoid ve Spojených státech zaujal diváky a dosáhl skvělých výsledků návštěvnosti, a také, že získal silného distributora pro neamerické teritorium. Díky společnosti Buena Vista International tak bude Anthropoid uveden ve východní Evropě, Skandinávii, ale také v celé latinské Americe, Austrálii nebo na Novém Zélandu,“ říká výkonný producent filmu David Ondříček. Ještě před Českou republikou se může na svou premiéru těšit Velká Británie. Slavnostní londýnská premiéra se uskuteční již dnes, v pátek 30. srpna.

V hlavních rolích parašutistů Kubiše a Gabčíka se představí Jamie Dornan a Cillian Murphy. Své role ale ve filmu získalo i několik českých herců. Aňa Geislerová si zahrála Gabčíkovu partnerku. Dále se mohou diváci těšit na Alenu Mihulovou, Václava Neužila i Jiřího Šimka. Natáčení probíhalo ve Vojenském újezdu Brdy, v ulicích Prahy i v ateliérech nedávno vyhořelého barrandovského studia. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!