Rockfest Březnice

Rockfest Březnice 

V sobotu 4. září se v Březnici u Příbrami konal již sedmý ročník Rockfestu. Oproti loňskému roku si na festival přišlo "zapařit" mnohem víc lidí (podle pořadatelů cca 700), k čemuž určitě přispělo obstojné počasí a také lepší (tzn. "rockovější") kapely. Navíc tři hlavní skupiny ohlásily, že budou na Rockfestu natáčet DVD, takže se dalo předpokládat, že se budou náležitě snažit.

Přiznám se, že jsem dorazila až odpoledne, takže první tři kapely - VRCH, Black Hill a Koza na útesu - jsem neslyšela, ale vyzvídala jsem na známých dojmy a prý jsem o moc nepřišla. Skupinu Květy, která hrála jako čtvrtá v pořadí už jsem nepropásla, i když by se asi zas tak moc nestalo. Pak už ale přišla na řadu "rocková klasika" Krucipüsk, která pořádně rozjela publikum a myslím, že se nikdo nenudil.

První kapela, která zde natáčela DVD, Cocotte Minute nastoupila na pódium v originálních kostýmech. Nevím, jestli to byla kůže nebo latex, ale bylo to černé a lesklé a rozhodně to bylo zajímavé. Koncert byl fajn, i když zpěvák Zeller se přiznal, že udělal chybu skoro v každé písni. Myslím, že to poznal málokdo. "Kokoti" to asi nejvíc rozbalili v posledních dvou třech písních, a proto všechny dost zklamalo, že nedali ani jeden přídavek.

Pak nastoupili na scénu staří punkáči E!E a vzhledem k tomu, že čas se přehoupl do večerních hodin a pivo z místního pivovaru - mimochodem dobré - už taky začalo působit, byla atmosféra skvělá. DVD bude určitě povedené.

Skupina Fast Food Orchestra, která následovala po E!E, hudebním stylem moc nezapadala, ale ska se dalo přežít a když nic jiného, tak se při pohupování do rytmu člověk aspoň zahřál.

Bylo znát, že se festival chýlí ke konci a na hardcorovou kapelu Streetfighters už si moc lidí nepočkalo. Poslední měla vystoupit Znouzecnost, ale ta nedorazila. Na stránkách Rockfestu si můžete přečíst omluvu. Zkráceně to nestihla, protože ten den hrála ještě na dvou akcích a kvůli skluzu už by zkrátka nedojela včas. Někoho to asi zklamalo, ale stejně by tam zůstalo jen pár skalních fandů.

Nutno na závěr pochválit pořadatele, protože vše šlapalo jako hodinky, kapely hrály bez zpoždění a celkově byl festival podařený. Ostatně jako každý rok, takže se určitě můžeme těšit na další ročník, který se bude konat tradičně první sobotu v září.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!