Filmový festival Ostrava Kamera Oko zahájí americko-íránská komedie Radio Dreams

Filmový festival Ostrava Kamera Oko zahájí americko-íránská komedie Radio Dreams  

Mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko nabídne i letos obyvatelům i návštěvníkům severomoravské metropole progresivní filmová díla, české novinky i nestárnoucí klasiku. Akce, která odstartuje v pátek 23. září, se opět zaměří především na vizuální stránku snímků.

Festival Ostrava Kamera Oko zahájí v kinosále Velkého Světa techniky v Dolní Oblasti Vítkovice poetická komedie Radio Dreams od režiséra Babaka Jalaliho. Tento americko-íránský snímek, jenž byl oceněn Zlatým tygrem na festivalu v Rotterdamu, vypráví příběh jednoho dne malé rádiové stanice, do níž má přijít zahrát živě legendární Metallica spolu s první afghánskou rockovou kapelou Kábul Dreams. Filmovým znalcům film připomene díla Jima Jarmusche či Aki Kaurismäkiho.

V rámci festivalu proběhne hlavní soutěž, Oficiální výběr, jehož snímky bude posuzovat mezinárodní porota. V ní zastoupí Českou republiku kameraman a dokumentarista Miroslav Janek. Kromě tohoto výběru však budou součástí festivalu i další zajímavé sekce. Návštěvníci se mohou těšit na showcase mladých českých kameramanů Krátkometrážní soutěž nebo na populární Encore. Chybět nebude sekce Zaostřeno na tanec, která nabídne sedm vizuálně zajímavých dokumentárních tanečních filmů.

Sekce Opus Magnum opět láká diváky na digitální provedení klasických filmových klenotů. Letos potěší návštěvníky třeba Intimní osvětlení režiséra Ivana Passera či americká Casablanca. Centrem festivalu se i letos stane Cineport v Dolní oblasti Vítkovic. Zapojena budou ale i další ostravská kina – Minikino, kino Art a Luna.

Každoročně připravuje festival pro své návštěvníky i zajímavý doprovodný program. V rámci něj letos zavítá do klubu Dock hudební dokument B-Movie: zvuk a rozkoše západního Berlína 1979-1989. V kavárně Stará Aréna pak vystoupí improvizační divadelní skupina ImPéčko, která představí svou show The Film.

Akreditace na celý festival jsou k dispozici do konce srpna za 250 korun. Od září pak návštěvníci zaplatí 400 korun. Připraveny budou také samostatné vstupenky na jednotlivé projekce, a to přímo na pokladnách festivalových kin.

Foto: filmfestivalostrava.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!