Miro Žbirka vyjede již za tři týdny na turné se zpěvačkou Marikou Gombitovou

Miro Žbirka vyjede již za tři týdny na turné se zpěvačkou Marikou Gombitovou  

Festivalová sezóna se pomalu chýlí ke konci, ale hudební fanoušci se nemusí bát, že by neměli kam zajít. Postupně se totiž začíná rozrůstat seznam podzimních turné, která si pro své fanoušky připravují čeští i slovenští hudební interpreti. Jedním z nich je také Miro Žbirka, jenž vyjede na své pečlivě připravované Road To Abbey Road spolu s hvězdnou Marikou Gombitovou.

Do začátku turné, které čítá pouhé čtyři koncerty, zbývají už jen tři týdny. Vůbec první koncert Road To Abbey Road 2016 se uskuteční 16. září v pražské Tipsport Aréně. O dva dny později vystoupí Miro Žbirka i Marika GombitováOstravě. Poté se koncertní šňůra přesune na Slovensko, do Bratislavy a do Košic. Na všechny koncerty však zbývají už jen poslední vstupenky.

Velkým lákadlem je kromě samotného Žbirky právě legendární slovenská zpěvačka Marika Gombitová. „S Marikou už máme definitivně potvrzený repertoár. Minulý týden jsme spolu intenzivně zkoušeli a mohu říct, že z toho mám opravdu velkou radost. Jsem velmi rád, že nám to vyšlo i časově a Marika může zpívat na mých koncertech,“ pochvaluje si Žbirka, „na oplátku budu hostem, spolu s dalšími, jejího velkého narozeninového koncertu v říjnu.“

Na koncertu Žbirku doprovodí nejen jeho kapela, ale také speciální britská sekce. Tu bude tvořit Blair Cunningham známý především z kapely Paula McCartneyho, producent Abbey Road Rob Cass a Pearse MacIntyre. Ti se podíleli na přípravě jeho poslední desky MIRO, jež vyšla minulý rok a kterou nahrával právě v legendárním britském studiu Abbey Road.

Spolu s koncertní šňůrou připravil Miro Žbirka limitovanou edici alba Best Of na dvou vinylových deskách, které mapují jeho úspěšnou hudební kariéru. Tato nahrávka dříve vyšla pouze na CD, jenž se stalo dokonce multiplatinovým. Limitovaná edice na vinylech se začne prodávat 9. září a k dispozici bude pouhých 500 kusů. Fanoušci se mohou těšit také na knihu Miro Žbirka ZBLÍZKA.

Zastávky turné Road To Abbey Road:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!