Nejnovější články » Hudební novinky

Asaf Avidan se po dvou letech vrací do Prahy. Chystá turné Into the Labyrinth

16.8.2016,

Izraelský hudebník Asaf Avidan se po dvou letech vrátí zpět do České republiky. V roce 2013 okouzlil publikum na festivalu Colours of Ostrava. O rok později pak nadchl pražské fanoušky ve Foru Karlín. Nyní se v rámci turné Into the Labyrinth představí v MeetFactory.

Asaf Avidan se do Prahy vrátí sám, doprovodí ho jen jeho neodmyslitelná kytara a unikátní hlas plný emocí. Izraelský hudebník má za sebou velké mezinárodní úspěchy, získal platinové album a na svém kontě má vyprodané koncerty po celém světě. Vystupoval jako headliner na prestižních festivalech a jeho vystoupení jsou vždy následovány pochvalnými recenzemi. Ve své tvorbě se zaměřuje především na texty, melodie a nezaměnitelný pěvecký projev.

Rodák z Jeruzaléma se stal zakladatelem a frontmanem kapely Asaf Avidan & The Mojos, která na sebe upozornila platinovými a zlatými alby The Reconing, Poor Boy/Lucky Man a Through The Gale. Skupina se stala jednou z nejpopulárnějších izraelských formací, proto bylo velkým překvapením, když v roce 2011 Asaf Avidan oznámil, že se vydává na sólovou dráhu. Jeho kariéru neuvěřitelným způsobem nastartoval taneční remix jeho písničky One Day/ Reckoning Song, o který se postaral německý DJ Wankelmut. Píseň se dostala na vrcholy hudebních žebříčků ve 14 zemích a stala se jednou z neprodávanějších skladeb roku 2012.

Ač z něj udělal populární remix světovou hvězdu, zpěvák tvrdí, že vyšel proti jeho vůli. První sólovou desku pak vydal v roce 2012 s názvem Different Pulses. Minulý rok pak potěšil své fanoušky druhou studiovou nahrávkou Gold Shadow. I písně z této desky představí Asaf Avidan během svého pražského koncertu, který se uskuteční v rámci turné Into the Labyrinth. Pražský klub MeetFactory navštíví 18. listopadu.

Vstupenky jsou k dispozici v internetových předprodejích za 790 korun. Na místě si pak návštěvníci ještě o sto korun připlatí.