Brněnská Fléda představuje novou dramaturgickou řadu. Zahrají Girls Names i Operators

Brněnská Fléda představuje novou dramaturgickou řadu. Zahrají Girls Names i Operators  

Brněnská Fléda potěší na začátku října všechny fanoušky zahraniční postpukové a progresivní elektronické hudby. Ti se mohou těšit nejprve na koncert severoirské kapely Gils Names, o pár dní později pak zahraje v Brně kapela Operators, která vznikla jako projekt kanadského hudebníka Dana Boecknera.

Kapely Girls Names a Operators jsou si žánrově velmi blízké a obvykle oslovují podobný okruh fanoušků. V říjnu si zahrají dokonce na společném pódiu v Budapešti. Obě dvě také během necelého týdne vystoupí v brněnském klubu Fléda. Koncert Girls Names, kapely ze Severního Irska, proběhne 1. října v rámci turné, během něhož představují po Evropě své poslední studiové album Arms Around a Vision. Ve čtvrtek 6. října se pak mohou fanoušci těšit na formaci Operators, která přijede s novou deskou Blue Wave.

„Girls Names a Operators nejsou náhodně vybranými tituly, ale začátkem nové dramaturgické řady zaměřené na zahraniční progresivní muziku, která kombinuje punkové, punk-rockové i surf-rockové kořeny a lo-fi přístup se současnou elektronickou hudbou,“ vysvětluje dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá. Brněnské publikum se tak pravděpodobně může těšit i na další zajímavá jména podobného žánru, která ve Flédě v dohledné době vystoupí.

Girls Names působí na hudební scéně již od roku 2009. Pro jejich tvorbu je klíčové a inspirující především cestování po Evropě. V jejich post-punkových písních nechybí temné basové linky, ostré kytarové riffy a originální hlas zpěváka Cathala Cullyho. Na svém kontě má již čtyři studiová alba. Z nichž o poslední, Arms Around a Vision, je ještě dynamičtější, hlučnější a vitálnější než předchozí. Neztrácí ale experimentální nádech a snahu vyhnout se vlastnímu opakování, stagnaci a nudě.

Kanadský skladatel a hudebník Dan Boeckner, který stojí již za projekty jako Wolf Parade, Handsome Furs a Divide Fits, spojil své síly s makedonskou elektronickou umělkyní Devojkou a americkým bubeníkem Samem Brownem. Z toho vznikl originální projekt Operators, který vydal v dubnu své debutové album Blue Wave. V jejich tvorbě nechybí prvky synth-punk-rocku a odráží se inspirace elektronickou hudbou 80. let. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!