Tajný život mazlíčků: roztomilý příběh s nenaplněným potenciálem

Tajný život mazlíčků: roztomilý příběh s nenaplněným potenciálem70%

Studio Illumination Entertaiment se proslavilo před šesti lety snímkem Já, padouch. Příběh o zloději a jeho adoptovaných holčičkách se stal oblíbenou pohádkou všech dětí v mnoha státech a to jenom kvůli malým, veselým, žlutým mimoňům. Na těchto postavičkách studio vydělává dodnes, dokonce se dočkaly i vlastního filmu. Přesto se rozhodlo, že se na chvíli vydá neprozkoumanou cestou a poslalo do kin Tajný život mazlíčků. Snímek, který se snaží odhalit, co dělají vaši miláčkové, když nejste doma.

Max je malý hnědobílý pes, který nadevše miluje svoji paničku. Chodí spolu ven, jezdí na kole, jednoduše společně tráví veškerý volný čas. Jejich idylický život ale zničí příchod nezvaného hosta. Do rodiny přijde další pes. Velký, hnědý, drzý a chlupatý Baron, který si už prošel útulkem, a nyní je odhodlaný zůstat v nové rodině, i kdyby měl Maxe vyhodit do popelnice, což bez ostychu udělá. V tu chvíli začne jejich velké newyorské dobrodružství, při kterém navštíví nejen Manhattan a Brooklyn, ale i odchytový vůz, kanalizaci a výrobnu párků. Z takového maléru mohou Maxe zachránit jen jeho zvířecí kamarádi.

Tajný život mazlíčků nad ostatní animované pohádky o zvířatech vyniká hlavně proto, že se mu podařilo dokonale vystihnout charaktery postav. Pokud máte nějaké zvíře doma, asi si občas představujete, co by mohlo dělat, když sedíte v práci, a právě to film zdařile popisuje. Komedie povedeně ukazuje, jak vaše nejhorší noční můry (vyšlechtěný a vycvičený pudl, který ve volných chvílích poslouchá death metal), tak vaše naděje (váš pes celý den spořádaně prospí ve svém pelechu). A hlavně díky tomu se vám příběh dostane pod kůži.

Jinak je film sice roztomilý, ale předvídatelný a bohužel v mnoha aspektech nedomyšlený. Po pomalém rozjezdu a rozehrání několika dějových linií se v posledních dvaceti minutách film snaží rychle ukončit všechny epizody najednou a hlavně rychle. Jakoby scénáristé začali složitou hru a na dohrání všech jejich částí už jim nezbyl čas. Několik dějových odboček se dokonce otevře a potom bezúčelně vyšumí do prázdna, což vypadá, jakože vznikly jen kvůli jedné vtipné replice. Přitom například romantický vztah mezi kočkou a psem, který se zde na chvíli objevuje, by určitě byl plný zábavných paradoxů, kterými by se mohla doplnit jinak tradiční zápletka.

Ohraný příběh pak doplňují různé dialogy, jak opravdu vtipné, tak trochu trapné. Mezi obraty, u kterých se musíte smát, patří například rozhovor mezi kočkou a starým psem, kterému se zalíbila. V ní scénáristé použili věty z filmu Někdo to rád horké, kdy „Dafné“ říká svému nápadníkovi Osgoodovi: „Ale já jsem muž.“ A on odpovídá: „Nevadí, nikdo není dokonalý…“ Stačilo jen vyměnit slovo muž za slovo kočka a vznikl recept na smích. A na druhou stranu hlášky jako „Kdybych za každého páníčka, kterého jsem zabil, dostal dolar…tak mám dolar,“ už dnes nerozesmějí nikoho. Vcelku ale snímek pobaví, a to zejména mladší publikum.

Největším problémem nakonec je pouze to, že scénáristé nevytěžili z nápadu všechno. Snímek, který má odhalovat tajný život mazlíčků je sice milý a celkem zábavný, ale ukazuje toho málo, proto vypadá jako malá vycpávka mezi Mimoni a Já, padouch 3. Škoda. Domácí mazlíčci si totiž mohli vybírat z nepřeberného množství vtipných zvyků, kterými nám každý den dokážou vykouzlit úsměv na tváři. Stačilo je jen přenést na plátno.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Tajný život mazlíčků

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Domácí mazlíčci hledají Maxe v ulicích velkoměstaChcete vědět, co dělají vaši miláčkové, když nejste doma?Zloduch v těle malého, bílého králíčka
 

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!