Protiuprchlické videoklipy se stávají novým fenoménem české hudební scény

Protiuprchlické videoklipy se stávají novým fenoménem české hudební scény  

Začalo to nečekaným úspěchem kontroverzní kapely Ortel na Českém slavíku a končí to (zatím) „růžovou“ Dominikou Myslivcovou. Hysterii kolem uprchlické krize v České republice již nevyužívají pouze politici, ale také nejrůznější „celebritky“. Ty se snaží rozjet svou hudební kariéru právě protiuprchlickými písněmi a videoklipy, které mají zejména na sociálních sítích obrovské ohlasy.

Málokdo znal ještě před týdnem jméno Olivie Žižkové. Nyní je jí ale plný internet, dává rozhovory pro bulvární i seriózní média a údajně dostává denně stovky zpráv od svých příznivců. Tato samozvaná zpěvačka, která podle svých slov dělá především písničky pro děti, před týdnem představila svůj klip k písni Evropo dýchej.  

„Evropo braň se, nenech do sebe střílet, mají za úkol jít na krvavý výlet,“ zpívá Žižková ve videoklipu, který je proložen záběry z videí umístěných na internetu. Zpěvačka samotná však nebyla schopná sdělit, z jakých uprchlických táborů dané záznamy pochází. V rozhovoru pro DVTV dokázala, že se zase tak úplně v problematice, které se věnuje ve svém songu, neorientuje.

„Věřím lidem, kteří se mnou spolupracují, kteří mně pomohli s tím textem, kteří mně pomohli s klipem, takže když řekli ‚dej tam právo šaría‘ tak aniž bych letěla k internetu a přečetla jsem si o tom, tak jsem ho tam prostě dala, protože o něm slyším právě z těchto stran,“ vysvětlila Žižková své informační zdroje v rozhovoru pro Danielu Drtinovou z DVTV. „Jestli je tam slovíčko takový nebo takový a jestli přesně vím, jaký slovíčko co znamená, tak samozřejmě to jsem úplně nestudovala, ale vím, že to s tím souvisí. Takže vím, že právo šaría s islámem souvisí.“

Jen pár dní po hitovce Evropo dýchej se o slovo přihlásila také Dominika Myslivcová, fashion bloggerka a modelka, která se ještě nedávno hlásila k hnutí Hate Free. Ta se nyní rozhodla, že se vrhne i do politiky a všechny oslní svými růžovými nápady. Se sloganem „Nechci černou, ale růžovou budoucnost“ kandiduje v Moravskoslezském kraji v krajských volbách za Hnutí úsvit – Národní koalice.

Spolu s kandidaturou zveřejnila Myslivcová také nový videoklip k písni „Změnu tu my nechcem“, který věnovala „všem ženám, které se chtějí cítit bezpečně v naší zemi“. Zatímco Žižková ve svém videoklipu vsadila především na podbízivou melodii, která přestala být moderní už v minulém století, Myslivcová ohromí posluchače nevkusným elektronickým chaosem, do kterého přednáší své verše o strachu z toho, že nebude moci nosit plavky a další módní kousky.

„Mluvím za všechny ženy, co jsou rády vyfintěný, co samy určujou, jak jsou oblečený, co nechtěj tyhle změny!“ zpívá bloggerka a možná budoucí politička Myslivcová. Ta se tak na rozdíl od Žižkové nebojí vražd a znásilňování, ale především o své hadříky. „Denně utrácím za hadry a kosmetiku, abych se líbila sobě a okolí, sama si vybírám, zda dnes půjdu ven v triku nebo v šatech a ne že mi to nedovolí. Nechci chodit ven v hábitu a v šátku.“

Již nyní je pravděpodobné, že se brzy objeví další podobná videa. Hudební kariéru si očividně na uprchlické hysterii může v dnešní době nastartovat každý. Bez ohledu na to, zda umí zpívat či jeho texty obsahují pádné argumenty a vycházejí z relevantních zdrojů.

Foto: Youtube.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!