Miroslav Krobot připravuje nový film. Točí ho v Olomouci

Miroslav Krobot připravuje nový film. Točí ho v Olomouci  

Po úspěšném režijním debutu Díra u Hanušovic chystá herec a režisér Miroslav Krobot nový snímek, jehož natáčení je nyní již v plném proudu. Film vyprávějící o čtyřech muzikantech, kteří chtějí nalézt v životě svůj kousek štěstí, vzniká v kulisách Olomouce.

Díru u Hanušovic zhlédlo v kinech 153 tisíc diváku, na svém kontě má také tři České lvi. Nyní chce populární herec a režisér Miroslav Krobot úspěch zopakovat s novým filmem, který ponese název Kvarteto. „Divácký úspěch mého debutu nehrál v rozhodování, zda natočit další film, žádnou roli. Měl jsem chuť a ctižádost  natočit  odlišný film, vyzkoušet si filmové vyprávění jiného druhu a opravit, co bylo na Díře špatně,“ říká o svém druhém celovečerním filmu režisér Miroslav Krobot, „ambice mám co nejvyšší, poučený jsem třeba v tom, že nesmím spěchat, tlačit na pilu a na ambice musím v průběhu práce zapomenout.“

Příběh bude vyprávět o čtveřici muzikantů, třicátníků, kteří chystají koncert se svým kvartetem. Každý z nich miluje hudbu a touží po štěstí. Pro každého však znamená štěstí něco jiného. Film tak nabídne pohled na čtyři odlišné osobnosti. Vedoucí kvarteta Robert se třeba nedokáže pořádně odvázat a podléhá až příliš často manipulativním taktikám své matky. Jeho životní řád mu však nabourává atraktivní partnerka Simona. Komik Tomáš pak působí poměrně nezrale a často přitahuje neobvyklé situace. Čtyřku pak uzavírá starší introvert a milovník historie Funés.

V hlavních rolích se divákům představí Lukáš Melník, Barbora Poláková, Jaroslav Plesl a Zdeněk Julina. Přítelkyni kvarteta ztvární Pavlína Štorková, Robertovu matku Jana Štěpánková a číšníka legendární olomoucké hospody Ponorka Jiří Schmitzer. Chybět nebude ani herečka Lenka Krobotová, dcera Miroslava Krobota, která v Kvartetu ztvární roli sympatické psycholožky.

Scénáře snímku se ujal Miroslav Krobot spolu s Lubomírem Smékalem, svým bývalým spolužákem z gymnázia a psychologem. Důležitou roli si zahraje ve filmu právě samotná Olomouc. „Kromě pocty místům, která našim filmům tvoří jakousi aktivní kulisu s vlastní specifickou náladou, jsme se v obou případech chtěli věnovat tématům, která nás zajímají. V Díře u Hanušovic to bylo vyrovnávání se lidí s pocitem vlastní bezmoci, ztrátou hodnot a přirozené morálky, což jsou témata, která se samozřejmě netýkají jen obyvatel Sudet. V případě Kvarteta se kromě jiného věnujeme tématu hledání štěstí, ke kterému se různí lidé snaží dospět různými cestami. Ani toto není téma, které by se týkalo jen obyvatel jednoho města,“ vysvětluje spojitost mezi Kvartetem a Dírou u Hanušovic Smékal.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!