6 českých hudebních interpretů ovládajících Youtube. Dosahují až ke stovce milionů zhlédnutí!

6 českých hudebních interpretů ovládajících Youtube. Dosahují až ke stovce milionů zhlédnutí! 

Je naprosto jasné, že Češi daleko hojněji přispívají ke sledovanosti zahraničních hudebních interpretů. Počtů zhlédnutí od nás mnohem víc cestuje do světa k populárním zpěvákům a skupinám, které si jich pak v součtu nasbírají až celé miliardy. Úctyhodného počtu zhlédnutí na naše poměry dosahují na Youtube ale i naši vlastní interpreti. Kolik má třeba první a šestý nejúspěšnější?

Jestliže se ve výběru neumístili zrovna vaši oblíbení interpreti, nemusí to nutně znamenat, že by byli horší než kterýkoliv z níže uvedených. Někteří jsou značně znevýhodnění počtem videí, které na svém Youtube mají a z kterých potom tečou desetitisíce a statisíce k celkovému počtu zhlédnutí jejich kanálu. Samozřejmě jsou zde i výjimky, o tom ale dále v žebříčku. 

1. Ben Cristovao

Suverénně nejúspěšnějším českým interpretem na Youtube je zpěvák, textař, ale také herec a bývalý tanečník a vrcholový sportovec Ben Cristovao. Svůj talent prokázal při prvním ročníku Česko Slovenské Superstar v roce 2009. Na soutěži se sice umístil pouze na sedmém místě, ve světě šoubyznysu se však velice rychle uchytil v nejsvrchnějších sférách. Přitahuje mladé fanynky i fandy, a na jeho kanálu to pak může počtem zhlédnutí jenom hýřit. Megahity se staly především songy Bomby a Těžký váhy, které už oba mají nad deset miliónů zhlédnutí.

Počet zhlédnutí: 112,422,139

2. Ektor

Dvanáct milionů na favorita české Youtube scény ztrácí raper Ektor, vlastním jménem Marko Elefteriadis. Jak prozrazuje jeho jméno, je původem z Řecka. Za mnohem exotičtější však můžeme považovat spíš náplň textů jeho tracků, které i přes a možná právě pro svoji přímočarost až kontroverzi tolik poutají mladé fanoušky hip hopu. Ektorově kanálu zatím vcelku jednoznačně vévodí track s názvem Jak jinak a devíti miliony zhlédnutí na kontě.

Počet zhlédnutí: 100,089,694

3. Kryštof

Raritou tohoto žebříčku je česká hudební skupina s jejím známým frontmanem Richardem Krajčem založená již v roce 1993. Oficiální Youtube kanál Kryštofu totiž čítá na pouhých sedm hudebních a jedno fanouškovské video, ale i přesto řadí tuto skupinu na třetí místo nejúspěšnějších českých hudebních interpretů ovládajících tento internetový server. Klip s nejmenším počtem zhlédnutí má proto i tak přes dva a půl milionu, a nejoblíbenější song vzniklý ve spolupráci s Tomášem Klusem s názvem Cesta šplhá od devatenácti k dvaceti milionům.

Počet zhlédnutí: 61,097,358

4. Raego

Dalším z úspěšných mladých raperů, kteří největší internetový server pro sdílení videosouborů válcují, je český zpěvák, raper, herec a moderátor Raego, pravým jménem Ladislav Pham. Hudbou se začal zabývat už v 16 letech v roce 2004, na jaře v roce 2006 však ohlašuje konec své kariéry. Ten ale neměl dlouhého trvání, protože hned v září se Raego na českou hudební scénu kvůli fanouškům vrátil. Jeho nejúspěšnější song Ty a já, který nahrál se zpěvačkou Christinou Delaney v roce 2011, prorazil na první místa českých hitparád, a na jeho kanál vykouzlil pěkných 13 miliónů k dobru navíc.

Počet zhlédnutí: 49,683,490

5. ATMO Music

Nad čtyřicet milionů se vyšplhala také liberecká dvoučlenná rapová skupina ATMO Music. V základu ji tvoří raper Kryštof Peuker přezdívaný jako Beef nebo také Hank, spolu s hudebním producentem Ondřejem Turtákem zvaným ODD. Jejich hudební tvorba zatím disponuje pouze dvěma alby, některé z tracků ale strhly dost velkou pozornost na to, aby se nepříliš rozsáhlá skupina stala tak populární a úspěšnou. Nejznámější a také nejsledovanější song na svém Youtube kanálu s deseti miliony zhlednutí vytvořili kluci z ATMO Music ve spolupráci s Jakubem Děkanem a jmenuje se Andělé.

Počet zhlédnutí: 40,870,977

6. Marpo

Ke čtyřicítce, a ne věkem, se téměř šplhá a náš žebříček uzavírá raper Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, též na české scéně přezdívaný jako král metafor. V současné době koncertuje se svojí crew TroubleGang, zároveň je bubeníkem kapely Chinaski a za svoji hudební kariéru byl již dvakrát oceněný Cenou TV Očko HipHop Category v rocích 2006 a 2010. Z raperské školy je to sice tedy poněkud starší kousek, ovšem s historií a také silným fanklubem, který může se ctí udělat tečku za žebříčkem šesti českých hudebních interpretů ovládajících Youtube. Právě Marpo je na svém kanálu nejúspěšnější se songem Jsi Nebezpečná, jenž je jedním ze třinácti jeho klipů převyšujících milionovou hranici, v tomto případě zvolna mířící až k pěti. 

Počet zhlédnutí: 39,569,727       

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!