Odstartovala olympiáda a s ní také olympijské parky po České republice. Lákají i na kulturní program

Odstartovala olympiáda a s ní také olympijské parky po České republice. Lákají i na kulturní program  

V noci z pátku na sobotu odstartovala nejočekávanější sportovní akce roku – Olympijské hry v brazilském Riu. Spolu s jejich počátkem otevřely své brány také olympijské parky po České republice. Ty lákají návštěvníky nejen na olympijské přenosy a sportovní aktivity, ale také na bohatý doprovodný program, v rámci něhož nebudou chybět ani hudební či taneční vystoupení.

Lipno, Ostrava, Pardubice a Plzeň. Na všech těchto místech mohou zájemci od pátku 5. srpna navštívit olympijské parky. Ty jim nabídnou celodenní program, během něhož si mohou zasportovat, ale také pobavit. Nechybí totiž ani promítání, divadelní představení, hudební vystoupení i mnoho zajímavých výstav.

V obrovské sportovní centrum se promění především přehrada Lipno, která nabídne také zajímavý kulturní program. Během 17 dní si mohou návštěvníci vyzkoušet až 47 sportů či využít 108 kilometrů cyklostezek. Samozřejmě že nechybí ani velkoplošné obrazovky, přenosy a telemosty přímo z Ria. Během slavnostního otevření parku zde vystoupila kapela Portless a návštěvníci si mohli užít i multimediální show Circle. V následujících dnech pak park nabídne třeba koncerty Klary či Mydy Rabycad. Bohatý hudební program pak nabídne i Lipno Fest, během něhož vystoupí v letním kinu v Černé v Pošumaví třeba Circus Problem, Queens of Everything či Rusty Halo.

I v Ostravě odstartoval olympijský park hudebně. Zahráli slovenští No Name i zpěvačka Ellis. V dalších dnech se mohou návštěvníci těšit také na Annu K, Legendy se vrací, Ewu Farnou, Support Lesbiens i kapelu Nebe.  O slavnostní zakončení parku se pak postará zpěvačka Věra Špinarová. Také Ostrava nabídne samozřejmě mnoho sportovišť s olympijskými i neolympijskými disciplínami.

Velmi bohatý sportovní program nabídne také olympijský park v Pardubicích. Ale ani zde to nebude jen o sportu! Pardubice totiž chystají pro milovníky kultury hned několik festivalů. První z nich, divadelní festival Pernštejn(l)ove, se uskuteční od 4. do 8. srpna. Následovat bude Skateboarding na zámku, jehož organizátoři chystají pro návštěvníky workshopy i exhibice. Druhý srpnový víkend pak bude v Pardubicích patřit Festivalu chutí, vůní a řemesel.

Olympiádou ožije také amfiteátr za nákupním centrem OC Plzeň Plaza. K dispozici bude ale i pět sportovišť, mezi kterými nechybí Velký bolevecký rybník, atletický stadion či plzeňská střelnice. Ve Fan zóně vznikla také nápaditá relaxační zóna s plážovým barem, brazilskou muzikou a lehátky. Chybět nebude promítání filmů, divadlo ani hudební program. Během něj vystoupí třeba Adam Mišík, Mash, O5&Radeček či Isua

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!