Festival Krásný ztráty oslaví životní jubileum Michala Prokopa. Zahrají Tata Bojs, Vojta Dyk i Vladimír Mišík

Festival Krásný ztráty oslaví životní jubileum Michala Prokopa. Zahrají Tata Bojs, Vojta Dyk i Vladimír Mišík  

Festival Krásný ztráty druhý srpnový víkend rozezní Amfiteátr v Lokti nad Ohří. Přímo na louce pod středověkým hradem se tak mohou návštěvníci těšit na zajímavá hudební vystoupení i několik specialit. Letos navíc akce oslaví 70. narozeniny hlavního protagonisty Michala Prokopa.

Festival Krásný ztráty odstartuje v pátek 12. srpna a nabídne návštěvníkům dva dny plné koncertů stálic české hudební scény. Páteční program odstartuje hudebník Karel Kahovec, který vystoupí spolu s kapelou George and Beatovens. Návštěvníci se mohou těšit na jeho největší hity i na vzpomínku na zpěváka a skladatele Petra Nováka. Se svým setem se představí také člen Beatové síně slávy Roman Dragoun, jehož doprovodí rocková kapela TA.

V podobném duchu pak bude probíhat vystoupení akustického Tria, které tvoří právě Michal Prokop, Luboš Andršt a Jan Hrubý. Jako speciální host je doprovodí i kytarista a skladatel Radim Hladík. Hvězdou pátečního večera pak bude bezesporu také Vladimír Mišík a ETC. První festivalový den zakončí formace Progres 2.

Sobotní den pak nabídne kombinaci českých hudebních stálic s mladými interprety. „Festival je kombinací vystoupení nejen mne a mých dlouholetých přátel, ale také hvězd současnosti jako je Zrní, Tata Bojs nebo Vojta Dyk s B-side Bandem,“ vysvětluje Michal Prokop. „Jeden z největších zážitků však pro mě bude zahrát si naživo skladbu Město ER společně s Framus Five a Karlovarským symfonickým orchestrem,“ dodává. Na festivalu tak budou moci návštěvníci slyšet vůbec poprvé skladbu Město ER v jedinečné verzi s Karlovarským symfonickým orchestrem.

Velkým lákadlem je také zmiňované vystoupení Vojty Dyka s B-side Bandem. Jejich program je totiž letos možné vidět pouze třikrát. Jednou z toho právě na Krásných ztrátách. Program pak doplní i Robert Křesťan & Druhá Tráva, Elektric Lady či hard-folková formace Jananas, která byla za své album dokonce nominována na žánrovou cenu Anděl.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Přírodní amfiteátr Loket nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!