Divadlo Semafor uvede světovou premiéru scifi-muzikálu Poslední vzkaz Raye Bradburyho

Divadlo Semafor uvede světovou premiéru scifi-muzikálu Poslední vzkaz Raye Bradburyho  

Paříte k milovníkům sci-fi i hudebního divadla? V tom případě vás jistě potěší nový muzikál, jehož světovou premiéru chystá divadlo Semafor. To totiž uvede dvanáct exkluzivních představení antiutopického sci-fi muzikálu Poslední vzkaz Raye Bradburyho.

Režie zbrusu nového muzikálu se ujal americký divadelní a filmový režisér Steve Josephson, který byl zároveň blízkým přítelem Raye Bradburyho. Byl to právě on, kdo na přání tohoto světoznámého spisovatele dokončil jeho poslední dílo. A vůbec poprvé ho uvede v Praze, kde muzikál Poslední vzkaz Raye Bradburyho odehraje svou světovou premiéru, a to ve čtvrtek 18. srpna. Hru, která oživí Bradburyho myšlenky, nápady i názory, uvede pražské divadlo Semafor.

Poslední vzkaz Raye Bradburyho však nebude pouhým muzikálem. V díle se totiž mísí prvky hudebního, tanečního i fyzického divadla. Tvůrci navíc slibují i originální scénickou úpravu a intergalaktický příběh vyprávějící o putování Stínové show pana Marionetta. Ta je vlastně divadelním spolkem uprchlíků před zákonem, které považuje nadnárodní bezpečnostní agentura za teroristy, byť se dopustili zločinů, které lze z pohledu dnešní doby považovat za absurdní.

„Děj připravované představení, ač z budoucnosti roku 2116, se kromě jiného dotýká již aktuálně znepokojivých témat a otázek, jako je globální propojení a možná kontrola velké části obyvatel pomocí internetového připojení a chytrých mobilních telefonů, cenzura, regulace a kriminalizace nepohodlných názorů a zvyšování bezpečnostních opatření a pravomocí ze strany států a nadnárodních organizací.“ představují děj muzikálu jeho tvůrci na tiskové konferenci.

Steve Josephson se kromě toho, že dopsal libreto a celou hru režíroval, ujal také choreografie. Návštěvníci se mohou těšit na hudbu Johna Hoka a scénu Aleše Valáška. Hereckých rolí se pak ujali třeba Tomáš Vaněk, Peter O. Pecha, Michaela Horká, Olga Lounová, Milan Malinovský či Tomáš Novotný.  Celkem připravuje Divadlo Semafor dvanáct exkluzivních představení, které proběhnou od 18. srpna do 4. září 2016. Muzikál bude uveden v angličtině s českými titulky. 

Foto: Marian Juskanin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Semafor

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!