Startuje festival Ladná Čeladná. Nabídne i hvězdy Colours of Ostrava

Startuje festival Ladná Čeladná. Nabídne i hvězdy Colours of Ostrava  

Ladná Čeladná si prožila svou festivalovou premiéru minulý rok, kdy přivítala na své stagi interprety, jako jsou Hayseed Dixie, Ondřej Ruml či kapely Voila a Švihadlo. I letos chystá pro své návštěvníky bohatý hudební program, ale také divadlo, filmy a bohaté aktivity pro děti. A opět nebudou chybět hvězdy Colours of Ostrava.

Festival Ladná Čeladná odstartuje svůj druhý ročník již dnes, v pátek 29. července, a nabídne dva dny plné hudby, divadla i filmových zážitků. Headlinerem letošního ročníku je britská partička CC Smugglers, jež tvoří šestice muzikantů, kteří si svou živelnou show podmanili publikum letošních Colours of Ostrava. I návštěvníci Čeladné se tak mohou těšit na jejich hity v rytmech folku, swingu, jazzu i blues.

Pozvání ale neodmítly ani další interpreti, kteří si letos zahráli v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Těmi jsou kapely Lake Malawi, Circus Problem a originální Noisy Pots, kteří hrají během svých vystoupení i na hrnce. Hudební program pak dolní i Bára Hrzánová & Condurango, sedmičlenná kapela Čankišou, kapela Zrní či písničkář Voxel, který celý hudební program dnes ve tři hodiny odpoledne zahájí. Chybět nebude ani skupina Poletíme? a DJ Mackie Messer s kapelou.

Ladná Čeladná není ale jen o zajímavých hudebních číslech. Své místo v programu má od prvního ročníku také divadlo, které zpříjemní především dětským návštěvníkům odpolední program. Letos se mohou těšit na pohádky O Koblížkovi či Začarovaném lese od Vlaďky Krakovkové, členky Divadla loutek Ostrava. Divadlo Pavlenka pak hravou formou představí návštěvníkům profesionální loutky a poradí, jak si oblíbené ‚maňásky‘ vyrobit i doma. Divadlo Kufr do Čeladné doveze žonglérskou klauniádu pro děti i dospělé a chybět nebude ani hudebně-dramatický seminář v podání zábavné formace Děsně fajn.

Zejména děti se pak mohou těšit také na promítání animovaných filmů. Letos vybrali organizátoři snímky Past na žraloka i jeho druhé pokračování, Pejsci ve Vesmíru a Pírkovo dobrodružství. Festival se navíc letos zapojil do projektu Celé Česko čte dětem. V rámci programu tak budou číst dětem pohádky známí hudebníci i divadelní, jako jsou Jan Unger ze Zrní, Albert Černý z Lake Malawi, herečka Bára Hrzánová a další. Sportovní nadšenci se pak mohou těšit na fotbalový zápas mezi domácím SK Beskyd Čeladná s týmem Real Top Praha, který se odehraje přímo na hřišti u festivalového areálu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!