10 prázdninových koncertů. Do Česka se chystá Rihanna, Robert Plant i Skrillex

10 prázdninových koncertů. Do Česka se chystá Rihanna, Robert Plant i Skrillex  

V létě frčí především open-air hudební festivaly, kde se mohou návštěvníci těšit obvykle na několikadenní hudební nálož. Ani během července a srpna ale nechybí ani samostatné koncerty, během kterých do České republiky přijíždí zajímaví hudební interpreti z celého světa. My vám přinášíme deset tipů, kam zajít, pokud vás místo festivalů lákají spíš jednovečerní hudební akce.

Rihanna /26. července/

Koncert barbadoské zpěvačky a jedné z nejvlivnějších umělkyň současnosti se měl původně uskutečnit již dnes, 25. července. Jelikož ale proběhla změna místa konání, kdy rozlehlý Eden vystřídala menší O2 arena, posunul se termín koncertu o den později. Již zítra se tak mohou všichni fanoušci těšit na show, na které představí Rihanna novou desku. Během koncertu, který se uskuteční v rámci Anti World Tour, doprovodí zpěvačku Big Sean a DJ Mustard.

Robert Plant /27. července/

Na nezaměnitelný hlas Roberta Planta, jenž je známý především svým působením v legendární kapele Led Zeppelin, se mohou těšit návštěvníci plzeňského amfiteátru na Lochotíně, kam dorazí populární zpěvák ve středu 27. července. Během koncertu ho doprovodí formace The Sensational Space Shifters, s níž začal spolupracovat při natáčení kritikou velmi dobře hodnocených nahrávek Dreamland a Mighty Rearranger.

Damien Rice /3. srpna/

Na počátku srpna vystoupí v pražském Divadle Archa charismatický hudební vypravěč Damien Rice. Irský písničkář se do České republiky vrací po dvou letech od svého úspěšného vystoupení na festivalu Colours of Ostrava, aby pro návštěvníky připravil magický a intimní večer v klubové atmosféře. Zároveň představí fanouškům písně ze své poslední desky My Favourite Faded Fantasy, která vyšla v roce 2014.

The Neighbourhood /16. srpna/

Pod širým nebem v pražských Riegrových sadech zahrají 16. srpna populární The Neighbourhood. Tato americká alternativně pop-rocková kapela se vrací do Prahy velmi brzy po svém nedávném vyprodaném koncertu v Lucerna Music Baru. Tentokrát potěší své fanoušky na čerstvém vzduchu a pod hvězdnou oblohou. Spolu se skupinou dorazí do České republiky i indie-rockový zpěvák a skladatel Garrett Borns, který vystupuje pod uměleckým jménem BØRNS.

Disclosure /18. srpna/

Anglické elektronické duo Disclosure mělo v České republice představit své nové album již 14. února. Toho dne byl však na poslední chvíli koncert zrušen a fanoušci tak zůstali stát před zavřenými dveřmi Malé sportovní haly. Kvůli problémům s elektroinstalací. Nyní se populární formace vrací zpátky, aby zrušený koncert fanouškům vynahradila. Pořadatelé tentokrát přesunuli show do modernějších prostor Fora Karlín.

Cage The Elephant /22. srpna/

Všechny fanoušky osobité rockové muziky pak pravděpodobně potěší koncert americké kapely Cage The Elephant. Ta se v srpnu představí v Praze vůbec poprvé. Návštěvníkům zahraje songy ze své nejnovější desky, ale i hity z předchozích nahrávek. Spolu s Cage The Elephant vystoupí navíc i velmi zajímavý předskokan. Spolu s ní totiž dorazí i stoupající hvězda irské hudební scény, kapela The Academic.

Die Antwoord /22. srpna/

Kapele Cage The Elephant bude v ten samý den konkurovat koncert další zahraniční hvězdy. Do Prahy se totiž chystá formace Die Antwoord, která slibuje tu nejlepší párty léta. Tato výstřední jihoafrická partička vystoupí 22. srpna ve Žlutých lázních v Praze, kde tak proběhne výjimečný open air koncert. Potetovaný rapper Ninja, zpěvačka Yo-Landy Vi$$er a DJ Hi-Tek společně tvoří vskutku neobvyklou kombinaci. “Je tohle ta zatraceně nejhorší, totálně nejúchylnější věc všech dob, anebo ta nejúžasnější věc v celém vesmíru?” říká sám Ninja. Přesvědčit se můžete sami již v srpnu.

Asking Alexandria /23. srpna/

Ty, kteří fandí trochu tvrdší hudbě, určitě potěší koncert britské metalcorové skupiny Asking Alexandria. Ta dorazí 23. srpna do pražského Lucerna Music Baru představit nové album The Black, ale také nového ukrajinského zpěváka Denisa Stoffa. Ten se stal součástí skupiny poté, co ji opustil Danny Worsnop. Srdcem kapely je však především kytarista Ben Bruce, jenž kapelu v roce 2008 založil. Koncert je již vyprodaný.

Skrillex /25. srpna/

Na samotném konci prázdnin přijede vůbec poprvé do Prahy osminásobný držitel Grammy Skrillex. Americký producent a DJ má za sebou bohatou hudební kariéru, kterou odstartoval jako člen americké post-hardcorové kapely From First to Last. Jako dějiště svého prvního pražského koncertu si zvolil industriální prostory haly Pragovka, kde se představí 25. srpna. Vstupenky jsou v prodeji ve třech cenových kategoriích. Nejlevnější za 890, nejdražší za 1 190 korun.

Damian Marley /29. srpna/

Na konci prázdnin pak zavítá do Velkého sálu pražské Lucerny hvězdný reggae zpěvák a nejmladší syn legendárního Boba Marleyho Damian Marley. Populární Jamajčan a trojnásobný držitel Grammy dorazí do Prahy i se svou kapelou. Hudbě se začal věnovat již ve svých třinácti letech a během své hudební kariéry vydal již osm studiových alb. To poslední s názvem Set Up Shop Vol. 3 v prosinci minulého roku. Během koncertů má tedy opravdu z čeho vybírat. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!