Bůh žehná Ozzymu nově i v českých kinech

Bůh žehná Ozzymu nově i v českých kinech70%

Od 21. července má i tuzemské publikum možnost zhlédnout v kině dokument Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne mapující život heavymetalové legendy. A překvapivě to nebude jen o sexu, drogách a rock and rollu... I když...

Zpěvák s nezaměnitelným hlasem, někdejší frontman Black Sabbath, „temný princ“, ale i alkoholik, feťák a šílenec, který ukusuje hlavy netopýrům - všechny tyto přívlastky v kostce shrnují bouřlivou kariéru Ozzyho Osbourna. Poprvé od uvedení na filmovém festivalu Tribeca v roce 2011 vstupuje do českých kin dokument, který Ozzyho neuvěřitelný život zachycuje v ucelené podobě.

Tvůrci pracovali na filmu dva roky, absolvovali s Ozzym světové turné a výsledkem je snímek, který odhaluje střípky z Osbournova dětství, nastiňuje jeho dospívání v industriálním Birminghamu a pak se pouští na zběsilou jízdu jeho hudební kariérou, která nenechá nikoho na pochybách, že jestli někdo v životě zažil (a přežil) opravdu všechno, je to právě Ozzy. Zároveň ale sráží zpěvákovi pomyslnou korunu heavymetalového prince, když zcela bez obalu prezentuje Osbournův „rodinný“ život - přesněji řečeno neschopnost být dobrým otcem a spolehlivým manželem – a jeho excesy v dobách největší závislosti na drogách a alkoholu.

Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne je sice poněkud stručnou (stopáž díla je pouhých 96 minut), ale velmi intimní sondou do Osbournova života. V dokumentu promlouvají kromě osobností z hudební branže zejména Ozzyho nejbližší příbuzní, jejichž vzpomínky ukazují odvrácenou stranu nespoutaného životního stylu této hvězdy hudební scény. V neposlední řadě pak dokumentem „provází“ sám Ozzy - v době natáčení čerstvý šedesátník, který k překvapení všech ještě „drží pohromadě“ a k ještě většímu překvapení abstinuje a dbá na své zdraví.

Samotný název filmu (v originále God Bless Ozzy Osbourne) je pak jakousi parafrází zbožného přání řady zpěvákových fanoušků, které se prozatím plní – ať je Ozzy nesmrtelný. 

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Bůh ti žehnej Ozzy Osbourne

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!