Den po dni: co na Colours of Ostrava rozhodně stojí za to

Den po dni: co na Colours of Ostrava rozhodně stojí za to 

Colours letos již po patnácté rozezní areál Dolních Vítkovic a potažmo s ním i celou Ostravou. Přípravy multižánrového festivalu jsou právě v plném proudu, své brány otevře prvním návštěvníkům již dnes ve 12 hodin. Připravili jsme pro vás pár tipů, co si z hudebního programu rozhodně nenechat ujít.

Den první: čtvrtek 14. července

Joel Sebunjo & Sundiata z Ugandy vyvrací představy o africké hudbě. Joel Sebunjo na své vlastnoručně vyrobené jedenadvaceti strunné lyře spolu s kapelou v zádech skloubí reggae, rock and roll a funky.

Agrofert Fresh Stage: 19:30 - 20:30

Pětičlenná alternativní rocková kapela Nothing But Thieves z Velké Británie je jeden z největších hudebních objevů minulého roku. Ve své tvorbě se netají blízkostí k Radiohead či Muse, kterým během jejich evropského turné Drons World Tour dokonce dělali předskokany.

ArcelorMittal stage: 20:15 - 21:15

Monika Brodka v roce 2004 zvítězila v polské verzi pěvecké soutěže Pop Idol. Svou dobře naběhlou kariéru neváhala ohrozit experimentem – její třetí album je v angličtině, elektroniku nahrazuje živými nástroji. Během vystoupení střídá kytaru a klávesy s naprostou přirozeností a ukazuje se, že to byl správný tah.

Full Moon stage: 23:00 - 00:00

Den druhý: pátek 15. července

Navarone je pro milovníky starého dobrého hardrocku let jasná volba. Venku mají zatím dvě alba, na jejich show nechybí (s malou inovací) ani známé coververze rockových obrů.

Agrofert Fresh stage: 15:15 - 16:15

Kovacs je nadaná holandská zpěvačka s nekonvenční image a nezaměnitelným temným soulovým hlasem, často přirovnávána k Amy Winehouse. Jeden z největších talentů, které festival letos uvede.

ArcelorMittal stage: 23:00 - 00:00

CC Smugglers jsou zas poblázněná irská kapela s prvky swingu, rock and rollu a blues. Banja, housle, kytary, akordeon a kontrabas – to bude zkrátka pořádná divočina. Bývalý buskeři, kterým na podium v záchvatu tanečního šílenství neváhala vyskočit ani členka královské rodiny.

Drive stage: 23:00 - 00:00

Den třetí: sobota 16. července

Francesco the Beaver je vítězná kapela soutěže Jump Into Colours, jejíž první ročník proběhl na Festivalu v ulicích. Utkalo se celkem šest kapel z různých koutů republiky, vítězná kapela tak má jedinečnou příležitost zahrát si přímo na festivalu Colours.

Radegast Czech stage: 14:30 - 15:15

Elegantní zpěvačka Caro Emerald svými optimistickými a hravými písněmi vybízí k tanci. Caro Emerald má za sebou několik mega hitu (některé z nich se objevily v reklamách a seriálech), ve kterých předvádí žánrové kombinace swingu, jazzu, tanga, elektrobeatu i hip hopu.

Česká spořitelna stage: 19:00 – 20:00

Úspěšná indie-rocková čtveřice Kodaline jsou jedním z hlavních headlineru letošního festivalu Colours. Romantici z Irska a už od pohledu lamači dívčích srdcí.

Česká spořitelna stage: 21:30 - 22:45

Den čtvrtý: neděle 17. července

Zapálení Chorvati 2Cellos přivezou do Ostravy klasiku. Tedy samozřejmě rockovou klasiku – zaručené hity od AC/DC, Nirvany, Rolling Stones, Coldplay, U2 nebo taky Guns N' Roses. Dvojici cellistů proslavila cover verze Jacksonovy skladby Smooth Criminal, kterou na YouTube zhlédlo přes deset milionů lidí. Tak trochu méně temná a víc ostříhaná Apocalyptica.

Česká spořitelna stage: 17:45 - 18:45

Äl Jawala jsou další na řadě zkrátka proto, že balkánské rytmy nemůžou na Colours chybět. Sice s příměsí swingu a reggae, ovšem přesto stejná (ne-li větší) divoká jízda.

Drive stage:  19:00 - 20:00

Festival budou uzavírat legendární Underworldi, které proslavil hit Born Slippy ve filmu Trainspotting. Underworldům, kteří jsou aktivní již od let osmdesátých, se povedlo propojit klubovovu taneční kulturu s poprockovou scénou.

Česká spořitelna stage: 22:30 - 23:45

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!