Sázavafest vyvezl návštěvníky do oblak. Na Žižkovské věži proběhla festivalová zahřívací párty

Sázavafest vyvezl návštěvníky do oblak. Na Žižkovské věži proběhla festivalová zahřívací párty 

Byť do začátku oblíbeného festivalu Sázavafest zbývá ještě několik týdnů, jeho pořadatelé si připravili pro návštěvníky speciální ochutnávku. Ta se navíc uskutečnila na velmi speciálním místě – několik metrů nad Prahou ve čtvrtém patře Žižkovské televizní věže.

Právě v nejvyšším patře Žižkovské věže se totiž v úterý 12. července odehrála neoficiální tisková konference festivalu Sázavafest. Na té se kromě organizátorů představili také hudebníci, kteří na této akci první srpnový víkend vystoupí. Nechyběla tak zpěvačka Ewa Farna, rocker Miro Šmajda či písničkáři Pavel Callta a Sebastian. Moderace se ujal Leoš Mareš, který na letošní ročník Sázavafestu zavítá taktéž.

Po tiskovce pak následovala přímo v žižkovském vysílači párty, na kterou byla zvána i širší veřejnost. Během ní si mohli zájemci užít jak výjimečného výhledu, tak i akustických vystoupení zpěvačky Olgy Lounové a zmiňovaných hudebníků Pavla Callty a Sebastiana. I když mnoho lidí nedorazilo, hudební zážitek to byl příjemný. Na místě vládla téměř rodinná atmosféra a interpreti si neváhali spolu s hosty ani zatančit.

Letošní ročník Sázavafestu se uskuteční 4. až 6. srpna ve Světlé nad Sázavou. Návštěvníci se mohou těšit ale již o den dříve na speciální zahřívací koncerty, během kterých vystoupí Lucie Bílá a Kamil Střihavka. V rámci běžných festivalových dnů pak budou připravena vystoupení nejen špiček české a slovenské hudební scény, ale také hostů ze zahraničí. Zahraje nizozemský písničkář Graham Candy. Z Rakouska k Sázavě dorazí punk-rocková kapela Kytty in a Casket a z Ameriky přiletí zpěvačka Meg Pfeiffer. Zahraničním headlinerem jsou však Sky a Ross z bývalé kapely Morcheeba.

Program pak doplní stálice tuzemské a slovenské hudební scény. Dorazí No Name, Chinaski, Monkey Business, Mig 21, Xindl X, Majk Spirit nebo třeba Iné Kafe. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 990 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Místo konání: Žižkovská věž

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!