Komedianti v ulicích zpestří i letos prázdniny v Táboře

Komedianti v ulicích zpestří i letos prázdniny v Táboře  

I tento rok se mohou všichni milovníci pouličního divadla těšit na festival Komedianti v ulicích, který zaplní náměstí i přilehlé ulice půvabného jihočeského města Tábor o víkendu 5. až 7. srpna. Během svého šestého ročníku nabídne akce tři dny plné divadla, akrobacie, klaunů i hudby.

Mezinárodní festival Komedianti v ulicích jsou součástí města Tábora od roku 2011. Zaměřuje se na současné moderní pouliční umění jak v České republice, tak v zahraničí. Každoročně se tedy mohou návštěvníci těšit na české spolky i soubory z ciziny. Ty se pak spolu s pořadateli starají o zábavný festivalový mix, v rámci něhož nechybí cirkusové umění, klauni, pantomima, loutky, pohybové divadlo, interaktivní představení, dílny a hudba.

A na co se můžeme těšit tento rok? Českou scénu na festivalu zastoupí třeba Bratři v tricku, kteří s sebou dovezou představení plné žonglování i drobné akrobacie a humoru. Ženský nový cirkus pak přijede představit Cirkus TeTy. Program doplní i Divadlo TME, Divadlo Toy Machine, Vocaď pocaď, Dřevěné divadlo a mnoho dalších.

Velkou pozornost každoročně získávají i zahraniční spolky. Hlavním tahákem je letos egyptský soubor El-Ghaba Company, který s sebou přiveze své představení inspirované egyptským uměním. Dorazí také známý divadelní římský soubor Jobel Teatro, který kombinuje moderní techniky současného mimického divadla s tradičními italskými divadelními kořeny. Chybět pak nebude ani klaunská poťouchlá přehlídka finské klaunky a divadelní režisérky Tainy Maki-Iso. Své představení nabídne návštěvníkům i česko-ruský soubor Teatr Novogo Fronta.

O hudební program se pak postará formace Circus Problem, která ve svých písních kombinuje balkánskou lidovou hudbu s diskotékovými melodiemi i latinským popem. Bláznivý kabaret plný veselých písniček, scének a komiksových kostýmů nabídne i bejbypanková kapela Kašpárek v rohlíku. Připraveno bude také mnoho zajímavých dílen. Chcete si vyzkoušet vzdušnou akrobacii, žonglování či divadelní make-up? Není problém! Program pak doplní i pouliční estráda v podání mimů, klaunů, žonglérů i chůdařů, na kterou se mohou zájemci těšit během celého festivalu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!