Začíná festival Boskovice. Odstartuje ho izraelský soubor Gulaza

Začíná festival Boskovice. Odstartuje ho izraelský soubor Gulaza  

Čtyřdenní multižánrový festival pro židovskou čtvrť Boskovice 2016 startuje již ve čtvrtek 7. července. Už čtyřiadvacátý ročník této akce zahájí svým vystoupením izraelský soubor Gulaza. Navíc se mohou návštěvníci těšit na vernisáž osmi festivalových výstav a projekce vítězného dokumentu Ceny Pavla Kouteckého.

Jihomoravské město Boskovice ožije opět na čtyři dny hudbou, divadlem, filmy, čteními, besedami i výstavami. To vše potrvá od čtvrtka až do neděle. Celá akce odstartuje projekcí dokumentu Nebezpečný svět Rajka Dolečka, který získal letos Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokumentární snímek. Oficiální zahájení festivalu proběhne ale až od 17 hodiny, kdy nabídne svůj koncert plný orientální hudby izraelský soubor Gulaza.

Akce láká letos návštěvníky hned na osm výstav, které budou mít všechny vernisáž právě první festivalový den. Svá díla během nich představí třeba malíř Vladimír Havlík či fotografka Deana Kolenčíková. Výstavu věnovanou romskému koncentračnímu táboru v Hodoníně u Kunštátu připravila Michaela Pospíšilová Králová. Pavel Karous pak postaví pomník talentovaného meziválečného sociologa Bruna Zwickera.

Hlavním lákadlem jsou ale především festivalové koncerty. Letos vystoupí na festivalu třeba Tata Bojs, Lenka Dusilová a Baromantika, Vložte kočku, Please The Trees či Overland Inn. Filmový fanoušci se pak mohou těšit i na každodenní příval filmových lahůdek. Kromě zmiňovaného Rajka Dolečka se bude promítat také Eva Nová, dokument V paprscích slunce či klasika jako Ať žijí duchové! Dorazí také divadelní spolky.

Celofestivalovou permanentku seženete na místě za 650 korun. Na jednotlivé akce si mohou zájemci zakoupit ale i samostatné vstupenky. Ty seženou od 20 do 290 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!