Wannabe od Spice Girls přichází po 20 letech s novým klipem. Bojuje za kampaň rovnoprávnosti žen

Wannabe od Spice Girls přichází po 20 letech s novým klipem. Bojuje za kampaň rovnoprávnosti žen 

Debutový singl dívčí skupiny Spice Girls se stal číslem jedna v hitparádách sedmatřiceti států, a dokonce i pomyslným symbolem feministických hnutí po celém světě. V tomto ohledu ho nyní znovu připomíná iniciativa Global Goals s novým hudebním videoklipem.

Videoklip s názvem #WhatIReallyReallyWant, který prezentuje zájmy žen, produkovala kampaň Project Everyone. Ta také v minulosti představila OSN iniciativu Global Goals se 17 cíli udržitelného rozvoje, jež se týkají například vymýcení chudoby a hladu, zlepšení úrovně zdravého života nebo rovného přístupu všech ke kvalitnímu vzdělání. Pátým bodem v těchto cílech je také genderová rovnost a posílení postavení všech dívek a žen. Proto nyní k 20. výročí vzniku tohoto symbolu feministického hnutí byl natočený nový podněcující videoklip k písni Wannabe.

Projekt se setkal s kladným ohlasem u velkého počtu známých celebrit včetně bývalých členek skupiny Spice Girls. Victoria Beckham, dříve známá jako Posh Spice, sdílela video na svém profilu na Facebooku, kde se jeho sledovanost vyšplhala již k 35 milionům zhlédnutí. Zároveň také připojila vzkaz s hashtagem ‪#‎WhatIReallyReallyWant, který v rámci projektu slouží všem ženám k vyjádření vlastních cílů a zájmů. Za Victorii Beckham to jsou „žádné další dívky umírající na onemocnění virem HIV“.

Nový hudební videoklip k Wannabe má sice pouhou necelou minutu a půl, za tu dobu nás ale stihne provést kulturami zemí Indie, Jižní Afriky a dalších, kde je obzvlášť potřeba prosadit se v boji za rovnoprávnost tamních žen. Nechybí však ani Londýn ve Velké Británii, díky čemuž vidíme, že se nejedná o problém pouze méně vyspělých zemí. Video je potom proložené jednotlivými vzkazy s cíli a zájmy žen jako třeba „Konec násilí na dívkách“, „Kvalitní vzdělaní pro všechny dívky“ nebo „Stejný plat za stejnou práci“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Více o "Spice Girls"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!