Na letošní Pekelný ostrov dorazí i populární rocková skupina Nazareth

Na letošní Pekelný ostrov dorazí i populární rocková skupina Nazareth 

V pořadí již 5. ročník rockového open air festivalu Pekelný ostrov zanedlouho přivítá věrné fanoušky tohoto hudebního žánru. V otevřené náruči na ně budou čekat nejenom klasické české skupiny jako Tři Sestry, Chinaski nebo slovenští Horkýže Slíže. Z britského souostroví a jejich domovského Skotska dorazí i proslavení rockeři Nazareth.

Pekelný ostrov letos rozpoutá to správné rockové peklo již tento pátek a sobotu 8. a 9. července. Pořadatelé se pro 5. ročník rozhodli naplnit program pořádnými skvosty, a proto po anglických Sladech nebo Smokie z předešlých ročníků pozvali populární rockovou skupinu Nazareth až ze Skotska. Rockoví fanoušci a fanynky se tak mohou těšit na jak na jejich novinky z předloňské desky Rock 'n' Roll Telephone, tak na hitovky jako Love Hurts nebo Dream On, které nikdy neomrzí.

 

Spolu s frontmanem Nazareth Carlem Sentancem můžeme po roční výluce čekat také Lou Fanánka Hagena s kapelou Tři Sestry. Ti svým fanouškům po více jak třicetiletém působení na české hudební scéně přivezou oblíbené písně jako Pijánovka, Život je takovej, Modlitba pro partu a další. O známé hity doplní repertoár Pekelného ostrova rovněž Chinaski v čele s Michalem Malátným, který určitě nevynechá Dobráka od kosti, Hlavolam nebo Víno. A aby nebylo o správný rockový říz doopravdy nouze, ze Slovenska doplní lídry festivalu Horkýže Slíže. Ti jsou totiž v České republice populární skoro jako u nich doma.

Vedle klasických rockových skupin budou na holýšovském přírodním ostrově stát neméně populární Arakain, Iné Kafe, Škwor, Harlej, Rybičky 28, Alkehol, Doga a mnozí jiní. Novinkou z tuzemského prostředí budou na festivalu pražští Pipes and Pints, kteří se určitě zavděčí všem stoupencům punk rocku, a navíc k tomu zpestří hudební vystoupení Pekelném ostrově o specifický zvuk skotských dud. To ale není z novinek a překvapení vše.

Pátý ročník rockového open air festivalu nabízí pro skutečně otrlé povahy dřívější start už ve čtvrtek 7. července. Na zájemce o Warming up party budou čekat skupiny METALICA a KABÁT revival, ale také výhoda širšího výběru místa ke stanování a žádného čekání v návalu pátečního páskování. Na čtvrteční zahřívací večírek bude navíc vstup zdarma. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Na letošní Pekelný ostrov dorazí i populární rocková skupina NazarethNa letošní Pekelný ostrov dorazí i populární rocková skupina Nazareth
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!