5 seriálových tipů pro GoT abstinenty! Nemáte první neděli bez dalšího dílu do čeho píchnout?

5 seriálových tipů pro GoT abstinenty! Nemáte první neděli bez dalšího dílu do čeho píchnout?  

Finále šesté série populárního seriálu od HBO prozatím uzavřelo napětí vzniklé ze zápletek a zvratů všech předešlých dílů. Nyní se však dostavila další neděle a diváci Game of Thrones najednou nemají co sledovat. Naštěstí máme pár vkusných novinek, jejichž premiéra se buď teprve blíží, nebo není tak daleko za námi.

Marco Polo – 1. července, 2. série (Netflix)

Značka seriálů Netflix už sama o sobě zvěstuje jednu z nejúžasnějších zpráv ze všech – žádné čekání. Marco Polo je tak jednoznačně nejrychlejší záplatou po Game of Thrones. Všech deset dílů druhé série je zpřístupněných již od začátku července, a prokousat se k nim samozřejmě musíte přes sérii první. Celých dvacet dílů tak máte rovnou k dispozici, a navíc se žánrově ani tak moc neminete. S mladým Benátčanem Marcem Polem se dostanete do 13. století na dvůr velkého chána Kublaje, mongolského vojevůdce a vnuka velikého Čingischána. To máme opět středověk, ve kterém samozřejmě nechybí zášť, rivalita, zrada a intriky, které byly v GoT denním chlebem. Marco Polo je však na tomto poli zcela novým hráčem a je jenom na vás, jestli do něj vsadíte svou důvěru.

Stranger Things – 15. července, 1. série (Netflix)

Těsně v závěsu se ve stejném formátu dostaví naráz osm epizod naprosté novinky v podobě hororového dramatu s nádechem sci-fi skrytým za titulem Stranger Things. Jak napovídá název, půjde o skutečně prapodivné věci, čehož se i vy můžete stát svědky. Příběh seriálu je situovaný do 80. let v americkém státě Indiana, kde se za podivných okolností ztratí malý chlapec jménem Will a pátrání po něm nevede nikam. Jeho kamarádi však po třech dnech naleznou na místě, kde Will zmizel, záhadnou mladou dívku ovládající nadpřirozené síly. Další pátrání skupinky dětí vede k utajeným vládním organizacím provádějícím experimenty… ale na čem? Po zlovlcích, dracích nebo Bílých chodcích byste měli být připravení na vše, ale kdo ví.

 

The Strain – 28. srpen, 3. série (FX)

Z prostředí hororu a sci-fi přichází také zhoubná nákaza města New York, kterou napsal jeden z nejvýznačnějších představitelů těchto dvou žánrů Guillermo del Toro ve spolupráci s novelistou Chuckem Hoganem. Del Torovy horory vždycky zabředávaly do prostředí pohádek a pověstí hrubšího rázu. Seriál The Strain v tomto pravidle rozhodně není výjimkou, jelikož za krvelačným červovitým parazitem nestojí nikdo jiný než prastará rasa vyhladovělých upírů. Jestli se vám nebude v brzkých začátcích zdát až příliš jemný postoj epidemiologů k této hrozbě, nebojte, dostane se i na meče, granáty se stříbrným prachem nebo také obyčejnou, ale smrtonosnou ocelovou tyč. Do konce srpna je na dohnání dvou sérií času víc než dost a můžete věřit tomu, že za těch 26 dílů se celý příběh promění způsobem, jaký byste rozhodně nečekali.

Westworld – říjen, 1. série (HBO)

Přímo z domácí stáje Game of Thrones dostáváme v období čekání mezi šestou a sedmou sérií další seriál, ve kterém ovšem vyměníme meče a luky za biče a kolty. Westworld je futuristický park sloužící pro zábavu lidí zhýčkaných pohodlnou budoucností, u níž daleko raději měli i zůstat. O zábavu na Divokém západě se pro jeho návštěvníky starají roboti s umělou inteligencí, která však časem dosáhne až příliš daleko. Zanedlouho se tyto neživé bytosti začínají zajímat o podstatu násilí a smrti, a lidé tíhnoucí k vlastním živočišným pudům skýtají náramnou příležitost pro praktické pokusy. Seriál je o to poutavější, když ho jako výkonný producent zastřešuje milovník sci-fi J. J. Abrams, režii má na starost Jonathan Nolan, bratr známého Christophera Nolana, a v hlavní roli hraje výtečný Anthony Hopkins. Robotická apokalypsa v nelítostném westernu by mohla být příjemným překvapením.

Luke Cage – 30. září, 1. série (Netflix)

Komiksové vydavatelství Marvel a jeho filmové studio už na Netflixu inkasovalo obrovský úspěch s předešlými dvěma sériemi seriálu Daredevil a letošní první sérií Jessicy Jones. Partu pouličních hrdinů newyorské čtvrti Hell's Kitchen proto letos dál rozšiřuje o nezničitelného Lukea Cage, který se nepatrně představil už v Jessice Jones a jejím boji proti padouchovi Kilgraveovi. Osudy hrdinů na Netflixu ale nejsou propletené tak těsně, abyste nemohli začít sledovat Lukea Cage bez dohnání Jessicy Jones, i když vám v tom rozhodně nic nebrání. Společně se nakonec stejně i s Daredevilem a Iron Fistem, který se teprve představí, spojí v Defenders. Takže do 30. září můžete klidně dohnat tento rozjetý vlak, jehož cesta skutečně stojí za to. Daredevil i Jessica Jones by si díky svému naturalistickému prostředí a zobrazení násilí klidně mohli s GoT podat ruce, a Luke Cage rozhodně nebude jiný.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!