O víkendu nežila Praha jen festivalem Metronome. Zajímavé hudební interprety nabídly také United Islands

O víkendu nežila Praha jen festivalem Metronome. Zajímavé hudební interprety nabídly také United Islands 

Praha má jeden z největších hudebních víkendů již za sebou. A zatímco na pražském Výstavišti řádil Iggy Pop, Ella Eyre či kapela Foals, přímo v historickém centrum hráli pro posluchače nadějní začínající hudebníci z celého světa. Právě na vltavských ostrovech a v okolí řeky se totiž již potřinácté uskutečnil festival United Islands of Prague.

Již tradiční pražský festival odstartoval 23. června klubovou nocí, v rámci níž mohli návštěvníci zhlédnout třeba koncerty Vladimíra Mišíka a ETC, Dirty Old Dogs, Boba O’Keeffe či formace Gingerhead. V pátek se pak konala velká warm-up párty, která byla společná pro festivaly Metronome i United Islands of Prague. Na ní zahrál Thom Artway i kapely No Distance Paradise a Minus123minut.

Ten hlavní hudební program se uskutečnil ale až během víkendu. Pražské centrum se díky několika uzavírkám proměnilo v příjemné pěší zóny, tudíž se mohli návštěvníci festivalu pohybovat mezi jednotlivými scénami velmi pohodlně. Cesty byly navíc lemovány stánky s jídlem i prezentacemi neziskových organizací, tudíž se ani během delšího přecházení člověk nenudil.  Návštěvníci si tak mohli koupit knihy, desky nebo si třeba pohladit netopýra.

O rozjezd sobotního dne se postaraly tuzemské kapely Rising Spirits, Carpet Cabinet, February či zpěvačka Emma Smetana, která přilákala největší pozornost. Poté se pozornost hudebních fanoušků přesunula především k hlavní stagi v Kinského zahradě, kde měli vystupovat headlineři festivalu. Byť ho potrápily ze začátku prudké přívalové deště, organizátoři nakonec vše zvládli. Návštěvníci si tak mohli užít vystoupení irského uměleckého dua Slow Skies či dánského tria Get Your Gun. Vrcholem sobotního dne se stal koncert německého multiinstrumentalisty s uměleckým názvem L’Aupaire, který ovládl Kinského zahradu přesně v době, kdy na Metronomu řádil Iggy Pop.

Nedělní den na hlavní stagi pak zahájil program pro děti. Právě pro ně totiž zahrála zábavná formace Pískomil se vrací. Následovaly kapely Piano, Vltava a překvapil i zpěvák a kytarista pražských The Prostitutes Adrian T.Bell. V podvečer pak vystoupila mladá polská zpěvačka Brodka a program završila skupina St. Tropez z Amsterdamu. Na dalších scénách pak mohli návštěvníci zhlédnout třeba koncert původem izraelského písničkáře Oriho, české formace Teepee či rumunské kapely Golan.

Celkem na festival dorazilo kolem 50 tisíc milovníků hudby. Ti měli celý hudební program k dispozici zcela zdarma. Nechyběly ale ani doprovodné akce. Vášniví jedlíci se mohli zastavit na farmářských trzích nebo si užít dopolední brunch. Nechyběla ani rodinná zóna a sportovní vyžití. Na své si přišli i divadelní a filmoví nadšenci. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Střelecký ostrov

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!