Než jsem tě poznala: Hvězdy nám nepřály v pestrobarevném kabátě

Než jsem tě poznala: Hvězdy nám nepřály v pestrobarevném kabátě60%

Když poprvé čtete knihu nebo si pročítáte titulky po filmu, víte, že ten okamžik už nezopakujete. Už vždycky budete vědět, jak to dopadlo. Už se nevrátí ten pocit, při kterém se na okamžik sžijete s postavami na stránkách nebo na plátně. Pro příznivce filmu Hvězdy nám nepřály ale přišla chvíle, kdy můžou jít proti zaběhnutým pravidlům. Ve snímku Než jsem tě poznala se sice odehrává jiný příběh, který ve vás ale vyvolá stejné emoce – smích, zasněné pohledy a pláč.

Než ji poznal, byl Will (Sam Claflin) úspěšný podnikatel, který si užíval života. Než ho poznala, byla Louise servírka v pestrobarevných šatech bez životních cílů. Dohromady je svedla náhoda. Po dopravní nehodě Will ochrnul od pasu dolů. Poté Louise (Emilia Clarke) zaměstnala jeho matka, aby syna někdo rozptyloval. Pointa filmu je jasná asi pět minut po zhasnutí světel v sále. Všichni diváci od prvního okamžiku vědí, že tihle dva se do sebe zamilují. Dál už se jen čeká na to, jestli se dočkají happyendu či ne.

Nutno podotknout, že scénáristé vsadili na jistotu. Nemohoucí, ale přesto neodolatelně pohledný muž, který se zamiluje do rozkošné a roztržité ošetřovatelky, přivede do kina stovky žen rychleji než mezisezonní výprodeje. Nicméně snímek je zářným příkladem toho, že z dnes už ohrané zápletky se dá vytřískat celkem slušný romantický film, pokud vyberete správného herce, který udrží divákovu pozornost. Do scénáře pak najednou stačí dodat jen několik správně načasovaných vtipů a záběrů na britskou krajinu a film se stává víc než snesitelným.

Fanoušci seriálu Hra o trůny mohou znát Emiliu Clarke jako Daenerys. Ve své nové roli je ale téměř k nepoznání. Po plátně najednou pobíhá hnědovlasá, nešikovná a nesnesitelně optimistická dívka v naprosto šílených šatech s nejrůznějšími vzory a barvami. Její největší dovedností je vaření čaje, nad kterým se prý všechno spraví. Ačkoli (a možná právě proto) spoustu věcí pokazí, dokáže zvednout náladu nejen Willovi, ale i divákům. I kdybyste vypnuli zvuk a neslyšeli byste několik vtipů, které vypustí z úst, museli byste se smát jejím výrazům v obličeji. Zejména její obočí se vyplatí sledovat velmi pozorně.

Od Než jsem tě poznala byste neměli čekat nic nového ani šokujícího. Nehledejte v něm ani žádnou promyšlenou a motivující zápletku, které se například objevila ve snímku Nedotknutelní s podobnou tematikou. Ačkoli se film na konci snaží předat poselství o tom, že si máme užívat každý den naplno, není nic víc než milý, přátelský a dojemný. Je to jednoduše dobře zvládnutý filmařský počin se slušnými herci, u kterého si odpočinete.

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Než jsem tě poznala

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!