Startuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Dorazí Jean Reno i Michael Shannon

Startuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Dorazí Jean Reno i Michael Shannon 

Nejočekávanější filmová událost roku je tady! Již dnes, 1. července, startuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj devítidenní maraton, v rámci něhož se mohou návštěvníci těšit nejen na zajímavé snímky, ale také na hvězdné hosty. Na letošní ročník dorazí třeba francouzský herec Jean Reno či Američan Michael Shannon.

Hvězdný Jean Reno bude na festivalu odměněn Cenou prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Cenu převezme 4. července ve Velkém sále hotelu Thermal, kde bude při této příležitosti uveden snímek Leon režiséra Luca Bessona. Ten vypráví příběh prvotřídního nájemného vraha, který při výkonu své „profese“ postupuje s chirurgickou přesností. Život mu ale převrátí dvanáctiletá Mathilda, která se jednoho dne objeví před jeho dveřmi. Právě tento snímek se stal milníkem hercovi kariéry.

Do Varů se letos podívá také americký herec a držitel oscarové nominace Michael Shannon, který zde uvede spolu s režisérem Joshuou Marstonem a producentem Jayem Van Hoyem drama Známá neznámá. Chybět nebude ani herec Willem Dafoe, jenž převezme na festivalu Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Slavnostní světovou premiéru snímku Anthropoid pak představí celá filmová delegace, v níž se představí režisér Sean Ellis a herci Jamie Dornan, Toby Jones, Aňa Geislerová, Alena Mihulová a Václav Neužil.

Hostem slavnostního zahájení a celého 51. ročníku filmového festivalu se stane také americký scénárista a režisér Charlie Kaufman. Návštěvníci se mohou těšit i na Jiřinu Bohdalovou, která převezme ocenění za mimořádný umělecký přínos české kinematografii, herečky Adrianu Ugarte a Emmu Suárez, španělského herce Sergi Lópeze a německého herce a muzikanta Ulricha Tukura. Dostaví se také celá skupina Lucie, která na festivalu uvede premiéru svého dokumentu Lucie: příběh jedný kapely.

Filmoví fanoušci už také znají závěrečný film festivalu. Tím se stane film Woodyho Allena Café Society, který může zhlédnout veřejnost v sobotu 9. července v Národním domě. V hlavních rolích se představí Kristen Stewart, Blake Lively, Jesse Eisenber a Paul Schackman

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!