Filmový srpen: Tým padouchů, další mise Enterprise a božsky falešná Meryl

Filmový srpen: Tým padouchů, další mise Enterprise a božsky falešná Meryl 

Na přelomu prázdnin vysílá studio DC do ringu další bojovníky, kapitán Kirk míří do neznáma ve třetím díle nové trilogie Star Treku a Meryl Streep bude svým zvučným sopránem soutěžit s draky, mazlíčky či klobásami.

Pro mnohé návštěvníky kin jsou dva měsíce "velkých prázdnin" filmovou okurkovou sezónou, ale tvůrci budují svou pověst velkorozpočtovými blockbustery a údernými žánrovkami i v ohnisku léta. I nenápadná letní romance či animovaná komedie má potenciál zůstat dlouho v paměti diváků.

S prvním týdnem vlétla do kin očekávaná akční týmovka studia DC. Po průměrném Batmanovi se Supermanem chtěli tvůrci Sebevražedným oddílem trefit odlehčenou notu komiksového světa (podobně jako Marvel s Deadpoolem). Jak se reparát vydařil, si můžete přečíst v naší recenzi.

To samé platí i pro komedii Matky na tahu v hlavní roli s Milou Kunis. Sympatická tmavovláska ukrajinského původu řeší složité strasti života svobodné matky. Co kdyby se ale zničehonic chtěla navrátit do světa bez starostí a zkrátka vypustila páru? Výsledek najdete i v našem hodnocení. Milý kontrast k uspěchaným matkám přináší francouzská romance o tom, že stejně jako na velikosti nezáleží ani na výšce. Za láskou vzhůru ke své vysněné (a velmi vysoké) vyvolené vyšplhá oscarový vítěz Jean Dujardin.

Ve druhém filmovém týdnu vstupuje do kin zajímavá knižní adaptace. Příběh bestselleru Zlodějka od autorky Sarah Waters převedl do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století jihokorejský režisér Park Chan-wook. Historický thriller o zradě, podvodu a vášni Komorná je zajímavým kouskem v programu. U žánru thrilleru zůstane i snímek Mělčiny, který na první pohled přináší lehce modernější verzi kultovních Čelistí. Blake Lively dělí od břehu pouhých 200 metrů, jenže žralok je tvor nevyzpytatelný.

Ještě před dalším animovaným kouskem z říše zvířat zamíříme do české kotliny. Film Prach přináší intimní rodinné drama v pietní atmosféře s duchovním rozměrem. A od piety konečně i ke kreslenému veselí. Co se děje s vašimi mazlíčky, když nejsou majitelé doma? Připomíná vám to něco? Koncept Toy Story: Příběh hraček našroubovalo na čtyřnohý animák režisérské duo Chris Renaud a Yarrow Cheney.

Tři různé žánrové kategorie nás čekají v premiéře 18. 8. Na svou třetí misi v nové trilogii vypluje loď Enterprise s kapitánem Kirkem. Ve Star Treku s podtitulem Do neznáma bude posádka i celá Federace čelit tajemné hrozbě. Skokem do úplně jiné doby, dimenze (a pravděpodobně i filmové kvality) je nový film Zdeňka Trošky Strašidla. Oblíbený režisér vesnických komedií bude tentokrát čarovat a zcela jistě přiláká do kin staronové davy mainstreamových požitkářů bez vkusu. Neříkáme ale hop, dokud Troška nepřiskočí. Miles Teller a Jonah Hill naopak volí přímočarou obchodní strategii a uchází se o lukrativní zakázku pro americkou armádu. Týpci a zbraně jsou filmovou realizací skutečného příběhu dvou přátel, kteří se díky málo známé skulince dostali k obchodu snů. Není ale všechno zlato, co se třpytí.

Poslední porci srpnových filmů zahájí hollywoodská ikona Meryl Streep, která za pomoci Hugha Granta a Simona Helberga pronásleduje svůj pěvecký sen v Božské Florence. Operní diva má nesmírný úspěch i přesto, že její soprán málokdy trefí čistý tón. Nové zpracování kultovního filmu si připíše Ben Hur. Slavné drama z roku 1959 přivádí zpět na stříbrné plátno režisér Timur Bekmambetov. Cesta k novému dobytí Říma a pomstě zlému bratrovi je otevřená.

Na dětské diváky zcela jistě zapůsobí hrané dobrodružství Můj kamarád drak. Je vyprávění o legendárním tvorovi v lesích severozápadního pobřeží Spojených států opravdové, nebo je to jen pohádka? Odpověď bude hledat správkyně národního parku, která ještě nedávno naháněla dinosaury v Jurském světě, Bryce Dallas Howard.

Výčet uzavíráme druhým animovaným filmem v měsíci. Ten však pro děti nebude ani náhodou. Buchty a klobásy sledují osud skupiny potravin, které se rozhodnou pod vedením odvážné uzeniny objevit pravdu o svém původu. Anglickému dabingu vévodí partička kolem Setha Rogena, Jamese Franca a Jonaha Hilla, takže o rozpustilý humor třetí cenové kategorie bude postaráno.

Jaký je váš výběr na druhou polovinu léta nebo už vyhlížíte podzimní sezónu? Dejte nám vědět a dál zachovejte přízeň informuji.cz.

Kompletní přehled premiér:

1.8.2016 - Baron Prášil, Starci na chmelu
4.8.2016 - Barbar Conan, Matky na tahu, Sebevražedný oddíl, Špekoun, Za láskou vzhůru
11.8.2016 - Komorná, Mělčiny, Nejkrásnější den, Prach, Tajný život mazlíčků
18.8.2016 - Star Trek: Do neznáma, Strašidla, Týpci a zbraně
25.8.2016 - Ben Hur, Božská Florence, Buchty a klobásy, Černé duše, Můj kamarád drak

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!