Robert Langdon se vrátí zpět na filmová plátna. Brownovo Inferno se dočká filmového zpracování

Robert Langdon se vrátí zpět na filmová plátna. Brownovo Inferno se dočká filmového zpracování  

Další kniha populárního amerického spisovatele Dana Browna se dostane na stříbrná plátna. Filmového zpracování se po úspěšné Šifře mistra Leonarda a snímku Andělé a démoni dočká také brownovo poslední dílo Inferno, které bylo vydáno v roce 2013.

Do kin se tak opět vrátí oblíbený harvardský vysokoškolský učitel a symbolog Robert Langdon v podání herce Toma Hankse, aby pokračoval se filmové sérii, která utržila po celém světě již přes miliardu dolarů. Tentokrát se Langdon ocitne v Itálii, aby pomohl vyřešit komplikovaný případ, jenž ohrožuje celé lidstvo a je pozoruhodně propojen s Dantovým Peklem. I tentokrát na to nebude ale sám. Při jeho putování po Florencii, Benátkách i Istanbulu mu bude dělat doprovod spanilá doktorka Sienna Brooksová, kterou v očekávaném snímku ztvární anglická herečka Felicity Jones.

Režie se opět ujal oscarový režisér Ron Howard, který má kromě brownowské série na kontě i úspěšné snímky V srdci moře, Rivalové či životopisné drama Čistá duše, za které získal vytouženého Oscara. Adaptovaný scénář na motivy knihy Dana Browna sepsat scénárista David Koepp.

Inferna se dočkají filmoví i knižní fanoušci 13. října, kdy se uskuteční jeho premiéra. Kromě Toma Hankse a Felicity Jones si v očekávaném snímku zahrají i indický herec Irrfan Khan, Francouz Omar Sy, hvězdný Ben Foster i dánská herečka Sidse Babett Knudsen

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!