Nejnovější články » Hudební novinky

Red Hot Chili Peppers vydali jedenáctou studiovou desku a zveřejnili nový videoklip

21.6.2016,

Již jedenácté studiové album populární kalifornské kapely Red Hot Chili Peppers právě dobývá hudební žebříčky i srdce fanoušků. Nová deska nese název The Getaway a obsahuje třináct nových skladeb. V nich skupina neopouští svůj typický styl kombinující rockové melodie s uvolněným funky stylem.

Poprvé od roku 1991 neprodukoval novou desku Red Hot Chili Peppers hudebník Rick Rubin, který stojí již za šesti nahrávkami této populární americké skupiny. Na postu producenta ho tentokrát vystřídal Danger Mouse, jenž má za sebou spolupráci s takovými hudebními interprety, jako jsou třeba kapely U2, Gorillaz či zpěvačka Norah Jones. Velký podíl na výsledné podobě nahrávky má také Nigel Godrich, jenž ji mixoval. The Getaway je novým studiovým albem po dlouhých pěti letech.

Kapela Red Hot Chili Peppers oznámila vydání nové desky v květnu. To také zveřejnila svůj nový singl Dark Necessities, ke kterému nyní natočila i videoklip.  Jeho režii si vzala na starosti herečka Olivia Wilde známá třeba ze seriálu Dr. House. Ve videu si kromě mladých hereček jezdících ve valné většině času na skateboardech zahrála také samotná skupina. Ta ukázala, že i když je většině jejím členům již přes půl století, stále mají co nabídnout – kvalitní hudbu i energickou show.

Nová deska The Getaway vyšla v pátek 17. června a okamžitě se vyšvihla na vrchol iTunes žebříčku po celém světě. Nejžádanější nahrávkou je v současné době také v České republice i na Slovensku. Již brzy vyjedou Red Hot Chili Peppers představovat nové písně na světové turné, během kterého potěší i české fanoušky. Vystoupí zde 4. září v pražské O2 areně. Vstupenky jsou stále k dispozici v internetových předprodejích. 

Foto:Steve Keros