Valašský špalíček zavede návštěvníky do šedesátých let. Dorazí The Swinging Blue Jeans i Arthur Brown

Valašský špalíček zavede návštěvníky do šedesátých let. Dorazí The Swinging Blue Jeans i Arthur Brown  

Již za tři dny odstartuje v areálu zámku Žerotínů folk-blues-beatový festival Valašský špalíček. Ten nabídne návštěvníkům na třicet hudebních interpretů z Česka i ze zahraničí. Dorazí britská rock’n’rollová kapela The Swinging Blue Jeans, irská písničkářka Annette Buckley i Markéta Irglová.

Valašskomeziříčský zámek Žeronínů se tak může opět těšit na tři dny plné hudby. Valašský špalíček ho totiž ovládne ve dnech 23. až 25. června, aby po roce opět nabídl návštěvníkům to nejlepší z folku, bluesu i beatu. Letos lákají pořadatelé třeba na britskou kapelu The Swinging Blue Jeans, která je součástí hudební scény již od šedesátých let minulého století. Fanoušky potěší hned ve čtvrtek po zahájení výstavy Psychedelia ve vizuální kultuře beatového věku 1962-1972. Z USA dorazí další významná postava hudební scény šedesátých let – původně československý trumpetista Laco Déczi.

Atmosféru šedesátých let přijede přiblížit i král psychedelické hudby Arthur Brown, který do Valašského Meziříčí dorazí se svou skupinou The Crazy World Of Arthur Brown. Chybět tak nebude jeho teatrálně dramatický vokální projev a divadelní bigbít, v rámci něhož má hlavní slovo vizuální stránka. Na festival letos zavítá také česká kapela Matadors, která je jednou z nejdůležitějších tuzemských rockových skupin šedesátých let.

Na 34. ročníku již kultovního festivalu vystoupí samozřejmě také hvězdy současné hudební scény. Kromě retro repertoáru se tak mohou návštěvníci těšit i na Markétu Irglovou, která dojede zpět do Česka z Islandu, kde v současné době žije. Vystoupí také irská písničkářka Annette Buckley, která je mimo jiné i úspěšnou autorkou, kytaristkou a klavíristkou. Svým exotickým vystoupením pak program zpestří bubeník, perkusista a zpěvák Habib Samandi, který se řadí k velmi výrazným hudebníkům současné world music.

Vstupenky je možné zakoupit v místě konání či na internetovém předprodeji za 490 korun. Od středy 22. června pak jejich cena stoupne na 550 korun. K dispozici jsou také jednodenní lístky, tudíž nemusíte kvůli svému oblíbenému interpretovi kupovat celofestivalovou permanentku. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!