Anton Yelchin z nového Star Treku navždy opustil svoji posádku

Anton Yelchin z nového Star Treku navždy opustil svoji posádku  

Objevil se i v takových filmech jako Alpha Dog, Charlie Bartlett nebo Terminator Salvation. Do povědomí širšího publika se však dostal až se svou rolí důstojníka a navigátora Pavla Chekova v nové sérii Star Trek, jejíž třetí díl byl ale pro Yelchina zároveň posledním.

Sedmadvacetiletého herce dnes nalezli mrtvého před domem jeho přátelé, kteří se po něm šli poohlédnout, jelikož dlouhou dobu nepřicházel na smluvenou zkoušku. Yelchin ležel na příjezdové cestě pod svým autem, které ho srazilo už kolem jedné hodiny ráno. S běžícím motorem na neutrál se rozjelo, když od něj odcházel k bezpečnostní brance.

Lítost nad ztrátou talentovaného herce vyjadřují nejenom jeho kolegové ze Star Treku, ale i další spolupracovníci z filmového průmyslu i mimo něj. Svoji upřímnou soustrast připojil na Twitteru například herec Chris Evans, spisovatelé Stephen King nebo Christopher Paolini. A další přibývají. Anton Yelchin oslovil za svoji krátkou hereckou kariéru mnohé.

U fanoušků Star Treku si sympatie získal hned ve chvíli, kdy jako sedmnáctiletý důstojník Pavel Chekov na můstku lodi Enterprise poprvé otevřel ústa a spustil svým skvělým ruským přízvukem. Z Ruska koneckonců také pocházel. Jeho rodiče ale v Antonových šesti měsících emigrovali do Ameriky, takže přízvuk můžeme připisovat spíše jeho hereckým schopnostem než samotnému původu. Ty v sobě rozvíjel od útlého dětství, a k filmu se tak dostal už ve svých pouhých jedenácti letech. Ve dvanácti si pak zahrál po boku slavného Anthonyho Hopkinse, později přidal i Colina Farrella, Felicty Jones, Jennifer Lawrence nebo Christiana Balea.

Z nejúspěšnějších filmů proto můžeme uvést právě Srdce v Atlantidě s Hopkinsem, za který získal cenu za nejlepšího mladého herce v hlavní roli, nebo Zamilovaní, ve kterém vedle Jones a Lawrence získal několik nominací i cen na mnohých filmových festivalech. Obdivuhodný už je ale i jenom pouhý fakt, že za svoji krátkou kariéru zvládl odehrát více než šedesát filmových a televizních rolí, díky čemuž z paměti kritiků a diváků jenom tak lehce nezmizí. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!