Hardcorový a metalcorový Fajtfest láká na zahraniční i česká jména. Dorazí Caliban i Cocotte Minute

Hardcorový a metalcorový Fajtfest láká na zahraniční i česká jména. Dorazí Caliban i Cocotte Minute 

Ve Velkém Meziříčí se letos uskuteční již osmý ročník festivalu Fajtfest, který se zaměřuje především na interprety hrající hardcore a metalcore. Všichni milovníci těchto hudebních žánrů se tak mohou opět těšit na tři dny nabité koncerty zahraničních i tuzemských kapel.

Fajtfest odstartuje ve čtvrtek 21. července na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. Headlinerem letošního ročníku je německá metalcorová kapela Caliban, která fanouškům představí své nejnovější album Gravity, jež vyšlo v březnu tohoto roku. Na festival se letos vrátí i francouzští Rise Of The Northstar, kteří jsou pověstní energickou show a svou japonskou tématikou. Fanoušci si i pro tento ročník vydupali vystoupení ukrajinské kapely Jinjer, která se na festival ráda vrací.

Velkým lákadlem mělo být také vystoupení brazilské kapely Paura. Ta ale nečekaně zrušila celé své turné, což se dotklo samozřejmě i Fajtfestu. „Nepodařilo se sehnat dostatek koncertů, aby pokryly náklady na letenky a další nutné organizační výdaje, proto si musíme na Pauru ještě chvíli počkat,“ vysvětlují pořadatelé festivalu. Dodávají ale, že skupina dorazí na festival příští rok.

Své početné zastoupení má na Fajtfestu samozřejmě i tuzemská hudební scéna. Českým headlinerem je pražská kapela Cocotte Minute, která vydala minulý rok na živo nahranou desku Ritual, Kmen a srdce a kmen. Dalším velkým jménem je Atari Terror, skupina, která je součástí hudební scény od roku 2004. Program čítá téměř třicet hudebních interpretů. Mezi nimi je i třeba ostravská kapela The Truth Is Out There, olomoučtí Sunset Trail či liberecká partička Backfist.

Fajtfest je známý také tím, že podporuje nadějné a začínající kapely. Letos se tak mohou návštěvníci těšit i na Unaffected Evolution, Anthems a další. Vystoupí i místní Negative State Of Mind. Fajtfest není jen festivalem nabízející zvučná jména, je to festival, jež si získal věhlas a je každoročně více vyhledávaný pro svou rodinnou atmosféru. Kapely, organizátoři a fanoušci táhnou za jeden provaz, jejich cílem je rozvoj zdejší hardcore scény a jako jedna rodina podporuje skrze projekt Show your help, rehabilitační třídu v Ledči nad Sázavou,“ vysvětlují organizátoři. Tato třída se specializuje na děti s mentálním postižením a dalšími vadami.

Moderace celého festivalu se ujme Jarek Černý, sportovec a frontman ex-kapely Bu-Fu, který je v současné době širší veřejnosti znám především z pořadu Superchlapi, který vysílá televize Prima. Vstupenky seženete v předprodeji za 480 korun. Na místě se pak cena zvedne na 550 korun. Více informací o vstupenkách naleznete na oficiálních stránkách festivalu

Foto: Archiv Fajtfest

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!