Nejnovější články » Hudební novinky

Mark Kozelek přiváží do Prahy svůj folkrockový projekt Sun Kil Moon

14.6.2016,

Americká folkrocková kapela Sun Kil Moon, pojmenovaná podle korejského boxera Sung-Kil Moona, zahraje 17. června v pražském Lucerna Music Baru. Skupina je v současnosti hlavním projektem zpěváka, kytaristy a skladatele Marka Kozeleka.

Projekt Sun Kil Moon vznikl na základech hudební skupiny Red House Painters v roce 2002. Kapela vydala už osm alb, zatím poslední studiovou deskou je Jesu / Sun Kil Moon (2016), na němž Kozelek spolupracoval s Justinem Broadrickem, lídrem britského projektu Jesu. V deseti skladbách účinkují i hosté jako Rachel Goswell, Low, Isaac Brock, Will Oldham a další.

Kapela se proslavila už dříve deskami Benji (2014) a Universal Themes (2015), která zaznamenala skvělou odezvu kritiků. V roce 2015 Mark také vydal free EP Down In The Willow Garden a album mluveného slova Dreams Of Childhood ve spolupráci s argentinským hercem Nicolasem Paulsem. Písně Onward a Third and Seneca zazněly i ve filmu Mládí (2015) Paola Sorrentina.

Společně s Kozelekem v Praze na pódiu vystoupí americký bubeník Steve Shelley (ex Sonic Youth) a britský kytarista Neil Halstead. Vstupenky je stále možné koupit v předprodeji za 430 Kč.