Mark Kozelek přiváží do Prahy svůj folkrockový projekt Sun Kil Moon

Mark Kozelek přiváží do Prahy svůj folkrockový projekt Sun Kil Moon 

Americká folkrocková kapela Sun Kil Moon, pojmenovaná podle korejského boxera Sung-Kil Moona, zahraje 17. června v pražském Lucerna Music Baru. Skupina je v současnosti hlavním projektem zpěváka, kytaristy a skladatele Marka Kozeleka.

Projekt Sun Kil Moon vznikl na základech hudební skupiny Red House Painters v roce 2002. Kapela vydala už osm alb, zatím poslední studiovou deskou je Jesu / Sun Kil Moon (2016), na němž Kozelek spolupracoval s Justinem Broadrickem, lídrem britského projektu Jesu. V deseti skladbách účinkují i hosté jako Rachel Goswell, Low, Isaac Brock, Will Oldham a další.

Kapela se proslavila už dříve deskami Benji (2014) a Universal Themes (2015), která zaznamenala skvělou odezvu kritiků. V roce 2015 Mark také vydal free EP Down In The Willow Garden a album mluveného slova Dreams Of Childhood ve spolupráci s argentinským hercem Nicolasem Paulsem. Písně Onward a Third and Seneca zazněly i ve filmu Mládí (2015) Paola Sorrentina.

Společně s Kozelekem v Praze na pódiu vystoupí americký bubeník Steve Shelley (ex Sonic Youth) a britský kytarista Neil Halstead. Vstupenky je stále možné koupit v předprodeji za 430 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!