Česká kapela poprvé na hlavním pódiu polského Woodstocku. The Snuff slaví velký úspěch

Česká kapela poprvé na hlavním pódiu polského Woodstocku. The Snuff slaví velký úspěch  

Vůbec poprvé v historii vystoupí na hlavním pódiu proslulého polského festivalu Przystanek Woodstock český zástupce. Českou republiku na něm bude reprezentovat pražská rocková kapela The Snuff, která je součástí české hudební scény již šestým rokem.

Kapela The Snuff oficiálně vznikla v létě 2009. Jejich cestu k polskému Woodstocku odstartoval minulý rok Marko Rybka, který se stal jejich manažerem pro Polsko. „Marek měl informace i kontakty do Polska. Říkal nám o Woodstocku, jaká je to pecka a že tam prostě musíme zahrát. Bohužel (teď bohudík) to nešlo zařídit nijak jinak, než se regulérně přihlásit do jejich „eliminací“ a vyhrát to. No, a přesně tohle se nám povedlo,“ vysvětluje kytarista kapely Tomáš Kučera.

Zmíněné Eliminace se zúčastnilo přes 700 kapel z celého světa a vybráni byli právě čeští The Snuff. Ti si tak zahrají na stejném pódiu, na kterém letos vystoupí třeba britští Bring Me The Horizon, finská Apocalyptica či švédská rocková kapela The Hives.

Przystanek Woodstock, až je v České republice poměrně neznámý, navštíví každý rok kolem jednoho milionu hudebních fanoušků. Organizátor festivalu Jurek Owsiak byl navíc minulý rok vyhlášen v Los Angeles jako Promotér roku.

Pro kapelu to navíc není poprvé, co budou v Polsku vystupovat. „Upřímně teď v Polsku hrajeme více než v Česku. Není to dané jenom tím, že se chceme posouvat z Česka směrem do celé Evropy, ale i tím, že tam naší hudbu berou opravdu mnohem víc než tady. Minulý rok jsme objeli celé Polsko s punkrockovou legendou The Bill a teď na jaře jsme jeli menší turné s hardrockovou kapelou Corruption na jejich 25. výročí. Všechny koncerty byly, co se atmosféry a nějaký zpětný vazby týče opravdu neuvěřitelný, a proto jsme usoudili, že Polsko je pro nás jako šitý na míru,“ říká baskytarista Ijen.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!