Ennio Morricone se po úspěšném lednovém vystoupení vrátí zpět do Prahy

Ennio Morricone se po úspěšném lednovém vystoupení vrátí zpět do Prahy  

Světově uznávaný hudební skladatel Ennio Morricone, který je znám především díky filmové hudbě k bezpočtu velkofilmů, po roce opět vystoupí v České republice. V lednu odehrál v pražské O2 areně velmi úspěšný koncert a v únoru příštího roku se tak vrátí na místo činu ale se zcela novým programem.

Hudební skladatel Ennio Morricone se vrátí do pražské O2 areny 4. února 2017. Vystoupení se uskuteční v rámci turné 60 Years of Music World Tour, během něhož doprovodí tuto italskou ikonu filmové hudby 200 muzikantů i zpěváků. I pro své další turné si Morricone vybral jako doprovod Český národní symfonický orchestr. Ten doplní i mnohočlenný pěvecký sbor a několik sólistů.

Nové turné naplánoval Morricone chvíli poté, co získal prestižního Oscara za hudbu k filmu Quentina Tarantina Osm Hrozných. "Jsem velmi poctěn tím, jakých uznání se mi během minulého roku dostalo. Ocenění, pozitivní ohlasy odborníků, spolupráce s Quentinem Tarantinem a především tolik lidí, kteří přišli poslouchat mou hudbu na koncerty mě ženou dál. Těším se na opětovné setkání se svými fanoušky," těší se na další koncerty Morricone, který tak po Hansu Zimmerovi a Davidu Arnoldovi opět promění Prahu v centrum filmové hudby.

Ennio Morricone má na svém kontě mnoho filmových melodií, které leckdy svou kvalitou předčily samotný snímek. Podepsaný je třeba pod hudbou k filmům jako Tenkrát na západě, Profesionál, Lolita, Misie, Oběti války či zmiňovaných Osm hrozných. Celkem zkomponoval ale hudbu k více jak pěti stům snímků. Za ně získal také mnoho prestižních ocenění. V roce 2007 obdržel dokonce Oscara za celoživotní dílo.

Vstupenky na pražský koncert jsou do prodeje 13. června. K dostání budou v internetovém předprodeji sítě Ticketportal. Očekává se, že o lístky bude opět velký zájem. Přestože zde vystoupí Morricone již počtvrté, tak jeho koncerty jsou vždy vyprodané dlouho dopředu. A jiné to pravděpodobně nebude ani tentokrát.

Foto: JVS Group

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!