Osmý příběh kouzelníka Harryho Pottera bude divadelní hrou. Její přepis vyjde v češtině na podzim

Osmý příběh kouzelníka Harryho Pottera bude divadelní hrou. Její přepis vyjde v češtině na podzim   

Harry Potter And The Cursed Child. Tak zní název osmého příběhu oblíbeného kouzelníka Harryho Pottera, který bude zároveň vůbec první potterovským dílem, které bude uvedeno na divadelních prknech. Jedná se totiž o hru, jejíž příběh vytvořila trojice autorů ve složení J. K. Rowling, Jack Thorne a John Tiffany. Její scénář bude ale vydán i knižně a v češtině se ho dočkají fanoušci již na podzim.

Nový děj Harryho Pottera se bude odehrávat devatenáct let od posledního příběhu populární knižní série. „Vždy bylo obtížné být Harry Potter a není to o moc jednodušší ani nyní, když je přepracovaným zaměstnancem Ministerstva kouzel a zároveň manželem a otcem tří dětí školou povinných,“ hlásá anotace divadelní hry, která bude mít premiéru 30. července v londýnském West Endu.

„Zatímco se Harry potýká s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, jeho nejmladší syn Albus musí čelit tíze rodinného odkazu, který nikdy nechtěl. Jak se minulost a přítomnost zlověstně spojují, otec i syn se učí nepříjemnou pravdu – někdy temnota přichází z nečekaných míst,“ říká dále anotace divadelní hry.

Po internetu se okamžitě od oznámení nové hry začaly šířit spekulace, o čem asi osmý příběh Harryho Pottera bude. Ani sama spisovatelka J. K. Rowling čtenářům příliš vodítek nedává. „Epilog sedmé knihy je velmi jasným ukazatelem toho, kam se chci ubírat. Z tohoto epilogu je velmi zřejmé, že postavou, které se chci nejvíce věnovat, je Albus Severus Potter,“ prozradila spisovatelka v interview pro The Guardian.

Samozřejmě, že nebude chybět ani knižní vydání chystané divadelní hry. Ve Velké Británii vyjde knižně již 31. července. Českého překladu se pak fanoušci dočkají na podzim, kdy nakladatelství Albatros, které získalo práva na knižní vydání scénáře, vydá překlad Petra Eliáše, držitele ocenění Prémie Tomáše Hrácha za překlad z angličtiny.

Knižní série Harryho Pottera vycházela v průběhu deseti let od roku 1997. Knihy si získaly obrovskou oblibu po celém světě. Byly přeloženy do 79 jazyků a prodalo se jich přes 450 milionů výtisků. Vzniklo podle nich osm velkofilmů. J. K. Rowling kromě nich napsala také tři doprovodné tituly – Famfrpál v průběhu věků, Fantastická zvířata a kde je najít a Bajky barda Beedleho. V současné době buduje populární spisovatelka u čtenářů sérií detektivek se svébytným vyšetřovatelem Cormoranem Strikem, kterou vydává pod pseudonymem Robert Galbraith

Foto: facebook.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!