CeliakiFest zaplnil plzeňskou Papírnu. Nechyběla ani Neviditelná výstava a Mydy Rabycad

CeliakiFest zaplnil plzeňskou Papírnu. Nechyběla ani Neviditelná výstava a Mydy Rabycad

Sobotní den patřil v Plzni prvnímu ročníku bezlepkového festivalu CeliakiFest, který nabídl kromě stánků s bezlepkovým jídlem i bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Nechyběli klauni, divadélko pro děti, Neviditelná výstava ani koncerty. Dorazili energičtí Mydy Rabycad i holýšovské Emoce.

hodnoceno 12x
Líbí? Pošlete to dál...

I přes bohatý doprovodný program byl největší zájem o pestrou nabídku jídelních stánků, jejichž provozovatelé si v sobotu 4. června pro návštěvníky připravili výhradně bezlepkové pochoutky nejrůznějších druhů. Nechyběly raw dezerty či nanuky, čokoládové dobrůtky, sušenky, pralinky ani plnohodnotné hlavní chody. Zastoupena byla i česká, francouzská a mexická kuchyně. Milovníci české klasiky si mohli pochutnat dokonce na utopencích či na grilovaném masu.

Největší fronta se však stála, jak je tomu na food festivalech obvykle zvykem, na hamburgery a bagely. Nebývalý zájem návštěvníků jejich kuchaře tak zaskočil, že již po pár hodinách museli kvůli nedostatku surovin stánek sbalit a přenechat zákazníky i dalším stánkům. Nabídka i tak zůstala velmi pestrá a návštěvníci odcházeli často z festivalu s plnými břichy i taškami plnými pochoutek na domácí vaření.

Jelikož počasí CeliakiFestu skutečně přálo, na odbyt šly také nejrůznější drinky. Nechyběly domácí limonády, ledové čaje, tříště, energií nabitý matcha tea, mošt, bezlepkové pivo ani alkoholické nápoje. Ti, kteří si chtěli od jídla na chvilku odpočinout, se mohli zúčastnit nejrůznějších aktivit, které si pro návštěvníky přichystala Neviditelná výstava. Ta se snažila zájemcům ukázat, jak se žije těm, kteří přišli o zrak. O program výstavy se navíc po celou dobu starali právě slepí, kteří si festival velmi užili. Fakt to stálo za to! Na konci dne jsme byli unavení, ale spokojení, že jsme se mohli podílet na téhle akci a že nás navštívilo mnoho milých lidí,“ pochvalovali si.

Všechny příznivce do vaření pak určitě potěšily cooking show Maroše Nadanyiho, šéfkuchaře restaurace U Majáku. Ten zájemcům ukázal, jak si doma vyrobit třeba exkluzivní kokosovou panna cottu. Samozřejmě nechyběly ani ochutnávky a cenné tipy. Během celého dne probíhal také pestrý program pro děti plný her, soutěží i malování na obličej. O ty nejmenší návštěvníky se po celý festival starala klaunka Pepina a děti ti užily i Klaunské divadlo Jeníčka a Mařenky.

Pro hudební fanoušky pak zahrály kapely Emoce a Mydy Rabycad. Bohužel většina návštěvníků odešla ještě předtím, než se plzeňská Papírna rozezněla tóny první kapely, proto se nesl hudební večer spíše v komornějším duchu. I tak ale předvedly kapely super show a festival byl zakončený ve stejně uvolněné a pohodové atmosféře, ve které probíhal celý sobotní festivalový den plný dobrůtek a zábavy. 

Foto: Marián Juskanin

Video: FOVIP CZ + Foto Michelle

Za pomoc a spolupráci děkujeme: Hotelu Irida, Žateckému pivovaru, Mňam TV, serveru Bezlepek.cz a plzeňské Papírně

Další náhodné fotky z galerie...

CeliakiFest zaplnil plzeňskou Papírnu. Nechyběla ani Neviditelná výstava a Mydy Rabycad CeliakiFest zaplnil plzeňskou Papírnu. Nechyběla ani Neviditelná výstava a Mydy Rabycad CeliakiFest zaplnil plzeňskou Papírnu. Nechyběla ani Neviditelná výstava a Mydy Rabycad CeliakiFest zaplnil plzeňskou Papírnu. Nechyběla ani Neviditelná výstava a Mydy Rabycad


Papírna nabídne brzy i tyto akce

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...