Kapela Suicidal Tendencies rozpálila publikum v Lucerna Music Baru

Kapela Suicidal Tendencies rozpálila publikum v Lucerna Music Baru 

Americká hudební kapela Suicidal Tendencies se po několika měsících opět představila fanouškům v České republice. Do Prahy dorazila v rámci svého European Summer Tour 2016, během něhož se představila v zaplněném Lucerna Music Baru.

Svátek pro všechny české fanoušky těchto průkopníků hardcoru, trashmetalu a především skatepunku nastal ve čtvrtek 2. června. Přestože na sebe nechávala kapela obvykle české publikum čekat, poslední dobou to vypadá, že je u nás pečená-vařená.  Naposledy vystoupila v pražské O2 areně jako předskokan kapely Slipknot, která ovládla Prahu v lednu tohoto roku. Před rokem pak vystoupili Suicidal Tendencies na Mystic Sk8 Cupu, kde odehráli samostatný koncert po širým nebem.

Narozdíl od předchozích vystoupení ale bylo jasné, že vzhledem k místu konání, kterým se stal Lucerna Music Bar, půjde o daleko více kontaktní vystoupení. A taky že bylo, protože si fanoušci mohli kapelu vychutnat doslova z několika metrů. Žádný koridor se nekonal a ani ochranka nezasahovala proti fanouškům skákajícím z podia, kterých bylo během celého koncetu nespočet.

Koncert byl anoncován jako rozehřívačka před červencovým Rock for People a kdo na místě byl, musí potvrdit, že rozehřívačka to byla více než solidní. Chvílemi to spíš vypadalo, že Lucerna exploduje. Klub totiž zaplnili fanoušci s bandanami, kérkami a typickým zvednutým kšiltem, který je jedním z poznávacích znameních Suicidal Tendencies.

Jako předkapela vystoupili čeští Burning Steps z Mostu, kteří zahráli velmi slušný set hardcore punku a byli tak důstojními předskokany hlavní hvězdy. Jejich vystoupení bylo plné mladické energie a dravosti. Po jejich zhruba hodinovém koncertu a menší přestávce však přišlo na řadu to hlavní, kvůli čemu všichni do Lucerny dorazili.

Lehce před 22 hodinou se začalo ozvývat typické skandování počátečních písmen názvu kapely “ST”, což dávalo tušit, že to brzy vypukne. Kapela nenechala své fanoušky dlouho čekat a chvili na to se na pódiu objevil Mike Muir se svou bandou. A ta pravá vřava mohla konečně vypuknout.  Jako úvodní song zazněla klasika You Can't Bring Me Down následovaná v rychlém sledu písní Two Sided Politics.

Kotel se už během prvních songů rozpálil do maxima a mosh pit pod pódiem jel od začátku až do konce. Do kotle se skákalo hlava nehlava a energie z vystoupení stříkala proudem. Asi stěží by si někdo s nezasvěcených tipnul, že frontmanovi Miku Muirovi, je už přes 50. Během celého vystoupení běhal a pařil po pódiu tak, že by s tím i někteří mladíci měli problém.

Koncert trval zhruba do 23 hodiny, po malé odmlce se po vyburcování davem na podium Suicidal Tendencies ještě vrátili a odehráli zhruba další půlhodinu zakončenou skladbou We Are Family

Pavel Pechman 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!