Letošní Basinfirefest nabídne české rockery i hvězdy ze zahraničí. Dorazí Xandria i Reckless Love

Letošní Basinfirefest nabídne české rockery i hvězdy ze zahraničí. Dorazí Xandria i Reckless Love  

Jeden z největších západočeských festivalů Basinfirefest rozpálí Spálené Poříčí již první červencový víkend. Letos oslaví tento letní svátek všech rockerů a metalistů své 14. narozeniny. Při té příležitosti nabídne návštěvníkům pestrý program plný zahraničních i tuzemských interpretů nejrůznějších žánrů. Od punku přes hardrock až k metalu.

A na jaké zahraniční kapely se mohou návštěvníci těšit? Hned na úvod dorazí na Basinfirefest zahrát německá melodic metalová kapela Xandria, která vydala za 20 let své kariéry již šest studiových alb. Tento rok také konečně dorazí finští Reckless Love, kteří měli sice vystoupit již minulý rok, svůj koncert ale z osobních důvodů zrušili. Letos se jich ale fanoušci dočkají a spolu s nimi i jejich nového alba InVader, které vyšlo v březnu tohoto roku.

Ani letos se ale organizátoři nevyhnuli rušení očekávaného vystoupení. Nečekaně totiž zrušila celé evropské turné kalifornská kapela  Devil You Know. Záhy však našli náhradu v německé partičce Cripper. A rozhodně se nejedná o posledního německého zástupce. Od našich sousedů dorazí totiž i deathcorová kapela We Butter The Bread With Butter.

Výrazné zastoupení má na Basinfirefestu samozřejmě především česká rocková, punková a metalová scéna. V programu tak nechybí jména stálic, jako jsou kapely Harlej, Doga, Walda Gang, Arakain či Dymytry. Zahrají ale i pankáči z SPS, E!E, Plexis, Zony A či Konfliktu. Tím výčet samozřejmě ještě nekončí! Hudební program festivalu je totiž po celé tři dny nabitý hudbou!

Kromě dvou hlavních scén bude i letos připravena stage Skutečné ligy, která dává šanci méně známým a začínajícím kapelám zahrát si na festivalu, který má již jméno. Letos se nově toto pódium přesune z krytého stanu ven a představí se na něm třeba Všichni Svatí, Hlahol, The Snuff či Septic People.

Hlavní program Basinfirefestu  se letos uskuteční od 1. do 3. července. Ještě den před ním nabídne ale tradiční večírek pro nedočkavé. Organizátoři se letos rozhodli povznést ho na vyšší úroveň a pro nedočkavce připravili poloviční festivalový den navíc, během kterého vystoupí hned na dvou scénách třeba písničkář Záviš, Slobodna Europa, německá skupina Steel Engraved  či ruští black metalisté z kapely Welicoruss.

Vstupenky na festival jsou k dispozici v internetovém předprodeji na oficiálních stránkách festivalu. V současné době je celofestivalová permanentka k sehnání za 499 korun. Studenti vlastnící ISIC průkaz pak na vstupu ušetří. Zakoupí ji za zlevněnou cenu 425 korun. Mládež od 15 do 18 let zaplatí dokonce jen 299 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!