Želvy Ninja 2: superhrdinové, kteří neurazí ani nenadchnou

Želvy Ninja 2: superhrdinové, kteří neurazí ani nenadchnou60%

Filmy založené na komiksové předloze se v poslední době snáší k nohám fanoušků rychleji, než je dokážou vstřebávat. Před měsícem přišel do kin nový Captain America a o dva týdny později další díl X-menů. Diváci ještě nestihli zapomenout na chuť popcornu v ústech a už je v kině čekají Želvy Ninja 2.

Komiks i jeho filmové zpracování se od ostatních zástupců tohoto žánru odlišuje zejména hlavními postavami, které jsou z říše zvířat. Už v prvním díle jsme se mohli seznámit se čtyřmi antropomorfními pubertálními želvami a jejich mistrem, krysou jménem Tříska. Záporný hrdina Trhač si po minulé porážce usmyslel, že by nebylo špatné si do týmu pořídit zvířecí mazlíčky s lidským mozkem. Proměnil tedy dva zločince Bebopa a Rocksteadyho na humanoidního nosorožce a prase bradavičnaté.

Příběh, ve kterém postavy žijí, ale kopíruje typickou dějovou linku všech superhrdinských filmů. Svět ohrožují zloduši, nejlépe z vesmíru. (Mimochodem otevírání červí díry nad New Yorkem se začíná stávat filmařským klišé.) Na druhé straně stojí zachránci, kterým se přes všechny strasti nakonec podaří situaci zachránit. A samozřejmě nemůže chybět sexy holka April (Megan Fox), která sice zápletku nikam neposunuje, ale co by filmaři neudělali pro potěchu mužského oka. Kromě ní a několika povrchních vtipů ale snímek nemá co nabídnout.

Film jako kalhoty

Želvy Ninja 2 vlastně připomínají nové kalhoty v šatníku. Když je vidíte v obchodě, říkáte si, že by mohly vypadat dobře. Koneckonců střih i barva je taková, jakou jste si oblíbili. Pak si je zkusíte. Sice perfektně nesedí, ale mohlo to být horší, a tak kalhoty koupíte. Chvíli je nosíte, ale chtě nechtě se postupem času ztratí mezi ostatními a nahradí je nový a nápaditější kousek.

Stejně i Želvy Ninja 2 po formální stránce plní očekávání komiksového trháku, a přesto se jim něčeho nedostává. Originality. Film ničím nevyniká v plejádě snímků jako jsou Deadpool nebo Captain America: Občanská válka. Zřejmě je to rozmazleností diváckého oka, ale v kontextu současné filmové tvorby se snímek bohužel jeví jako průměrný. A to ve světě, kde se každý den člověk pohybuje z jednoho extrému do druhého, nevěstí nic dobrého.

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Želvy Ninja 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!