Nejnovější články » Hudební novinky

Hrady CZ mají kompletní program. Nabídnou Kabáty i speciální prohlídkové trasy

1.6.2016,

Letní putovní hudební festival Hrady CZ již zná svůj kompletní program. Headlinerem letošního ročníku se stane populární rocková kapela Kabát. Návštěvníky však čekají kromě známých hudebních interpretů také speciální prohlídkové trasy s tematikou Karla IV., jehož jubilejní výročí si tento rok připomínáme.

Již dvacátý ročník festivalu Hrady CZ odstartuje již 15. července na hradě Točníku. Očekávaná kapela Kabát vystoupí na všech českých i moravských zastávkách festivalu.  Kabát znám osobně od vydání jejich prvního alba, usilovali jsme o ně coby o interprety festivalu již dlouho a jsem moc potěšen, že jsme se letos konečně domluvili,“ říká spoluorganizátor festivalu Viktor Souček, „je pro nás čest, že můžeme na našem festivalu zcela poprvé přivítat rockové hvězdy první velikosti.“

Kromě Kabátů se ale mohou těšit fanoušci i na další hudební interprety. Dorazí kapela Monkey Business, Pražský výběr, Mandrage, No Name, Xindl X či Divokej Bill. Pro nadšence do hip hopu vystoupí rappeři Rytmus a Vladimír 518, kteří vystoupí ve společném hodinovém setu, který bude sestaven speciálně pro Hrady. Program pak doplní i Mňága a Žďorp, Krucipüsk, UDG, Anna K., Desmod, Visací zámek, Vypsaná Fixa a další.

I letos poputuje festival po českých i moravských hradech, kde nabídne dva dny plné muziky a dalších zážitků. I letos se návštěvníci mohou těšit na rozšířený páteční program, během kterého vystoupí třeba kapela Nebe či Gazdina Roba. Sobota již nabídne plnohodnotný hudební program se dvěma pódii. Letos se poprvé mohou těšit na Hrady také fanoušci ze Slovenska. Poprvé totiž zavítá festival i na slovenský hrad Červený Kameň.

Jelikož se festival koná každoročně v blízkosti významných historických památek, i letos budou moci návštěvníci zavítat v rámci vstupenky i přímo na hrady. Ty navíc kromě klasických prohlídek nabídnou i speciální trasy, které vzniknou u příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV. na jednotlivých hradech.

TERMÍNY A MÍSTA:

Foto: Hrady CZ