Titanic zůstává zakotvený na letňanském výstavišti. Výstava se díky velkému zájmu prodlužuje

Titanic zůstává zakotvený na letňanském výstavišti. Výstava se díky velkému zájmu prodlužuje  

Světovou výstavu Titanic, která je již několik měsíců umístěná v areálu PVA Expo Letňany, zhlédly již desítky tisíc návštěvníků. Právě pro jejich obrovský zájem tak Titanic ještě chvíli zůstane tam, kde je. Výstava se totiž prodlužuje do 10. července.

Úspěšnou výstavu Titanic vidělo již více než deset milionů lidí po celém světě. A velkou oblibu si získala i u českých návštěvníků. "Zájem o zhlédnutí expozice je v České republice enormní. I kvůli tak velkému zájmu jsme se rozhodli výstavu ještě o pár dnů prodloužit, a to i přes to, že má již naplánovanou další zastávku v jiné evropské metropoli," sdělila k prodloužení výstavy Lucie Nouzová z pořádající agentury JVS Group.

Zájemci se tak mohou podívat na rekonstrukce částí nejpopulárnější lodi i o prázdninách. Kromě výstavy více než dvou set reálných exponátů vytažených přímo ze dna oceánu si tak mohou návštěvníci užít i procházku chodbou první třídy, nakouknout do přepychových kajut cestující honorace i do daleko menších pokojů těch nejchudších pasažérů. Zajít mohou také do slavné kavárny Verandah café nebo se dokonce dotknout osudového ledovce.

"U nás na výstavě, se návštěvník doslova dotkne Titanicu. Jeden exponát, který pochází z jeho vraku, je totiž umístěn ve speciální vitríně s otvorem, kterým se jej lze dotknout," upřesnila k expozici kurátorka výstavy Květa Havelková. "Osobně mám velmi ráda zajímavé příběhy jednotlivých cestujících, která na výstavě vyprávíme. Touto expozicí jim vzdáváme hold," doplnila. Každý příchozí navíc získá na začátku výstavy palubní kartu se jménem jednoho ze skutečných pasažérů, který se na lodi plavil. Na konci expozice pak zjistí, zda právě ten „jeho“ katastrofickou srážku s ledovcem přežil.

"Samozřejmě nás zájem moc těší. Pro návštěvníky se snažíme vytvořit co nejlepší komfort. Titanic je fenomén, a tak jsme na výstavě zažili již velmi zajímavé chvilky. Mám na mysli několik žádostí o ruku nebo dokonce i svatbu," dodala k výstavě Nouzová. Kromě zamilovaných dvojic míří na Titanic však také rodiny s dětmi i školní výstavy. Celkově výstavou prošlo již několik tisíc lidí.

Vstupenky na výstavu lze zakoupit v internetovém předprodeji či přímo na místě výstavy. Vzhledem k velkému zájmu ale organizátoři doporučují využít při pořizování vstupenek především zmíněný internet. Kapacita by jinak nemusela stačit. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

PVA Expo Praha nabízí i další akce

Místo konání: PVA Expo Praha

Více o "Titanic"

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!