Filmový červen: digitální válka z Azerothu, návrat mimozemšťanů a pokračování podvodných iluzí

Filmový červen: digitální válka z Azerothu, návrat mimozemšťanů a pokračování podvodných iluzí 

Kdo si najde čas na kino i za slunečného počasí, může se těšit na pravou dávku téměř letních blockbusterů. Američané budou znovu bojovat za nezávislost, Warcraft se pokusí zlepšit pověst herních filmů a zapomnětlivá Dory se snad najde i bez větších podfuků.

Poslední jarní měsíc přichystal pro filmové fanoušky bohatou nadílku ještě před prázdninami. Období letních trháků začíná tentokrát o trochu dřív a spolu s několika sequely nabízí program také snímky dlouho očekávané.

Prvním plnohodnotným pokračováním je návrat Leonarda, Donatella, Michelangela a Raphaela. Želví bratři se znovu postaví svému arcinepříteli Trhačovi, který uprchl z vězení a je připraven vyrovnat staré účty. Jeho velkou zbraní je mutagen, který mění člověka ve zvíře. První díl komiksové adaptace skončil ve slabém průměru, snad si tedy milovníci pizzy a bojového umění napraví reputaci. Želvy Ninja 2 včetně sličné reportérky April O'Neill startují v kinech už 2. června. Druhý díl animovaného Nema připlouvá ze studií Disney/Pixar. V hlavní roli tentokrát uvidíme zapomnětlivou rybku Dory, kterou vůbec první souvislá vzpomínka za několik let vyšle za dobrodružstvím. Spolu s Nemem a Marlinem se vydává napříš oceánem, aby našla své dávno zapomenuté rodiče. Kreslená rodinná zábava Hledá se Dory je na programu 16. června. 

Filmový sen všech milovníků MMORPG her a nekončících dnů a nocí ve světě studia Blizzard se naplnil. Druhý čtvrtek v měsíci naplno vypukne válka mezi Orky a říší lidí. Fenomén Warcraft se nebojácně staví proti velmi špatným výstupům v žánru herních adaptací. První zahraniční kritiky tento trend potvrzují, přesto jde o titul, který neunikne žádnému vášnivému hráči. Válečný film s podtitulem První střet má premiéru 9. června. "Každej rozumnej člověk z Washingtonu utíká, jen my dva pitomci tam musíme jet." Celých 20 let po snímku Den nezávislosti přichází do kin jeho volné pokračovaní. Zatímco lidstvo společnými silami vyvíjí obrannou hráz proti dalšímu útoku z vesmíru, nepřítel zasáhne znovu ničivou silou. Novému útoku čelí Jeff Goldblum už bez Willa Smithe, zato s mladým nováčkem Liamem Hemsworthem. Sequel kultovního sci-fi thrilleru vypustí mimozemský ohňostroj 23. června.

U akčních snímků zůstaneme s tituly Správní chlapi (2.6.) a Centrální inteligence (16.6.). V prvním z nich střetneme soukromé očko Hollanda a nájemného bijce Healyho. Oba gentlemani spojí síly ve vyšetřování plném drsného situačního humoru s nádechem 70. let. V hlavní roli se představí Ryan Gosling a  Russell Crowe. V komediálním duchu se ponese také film s Dwaynem Johnsonem a Kevinem Hartem. "The Rock" si odskočil z Rychle a zběsile do své alternativní, zábavné polohy a vzal s sebou ostříleného barda béčkové komedie. Hart s Johnsonem hrají bývalé spolužáky, kteří se po letech potkají v rozdílných životních situacích. Spojí je až útěk před spravedlností, při kterém jen tak mimochodem stačí zachránit i svět. Filmoví kritici popohánějí osmé Rychle a zběsile a modlí se, aby nebyl Poldův švagr 3. Centrální výplod hollywoodského přízemí se představí v polovině června.

Spolu s ním se do kin vrací parta zábavných podvodníků. Now You See Me neboli Podfukáři byli příjemným překvapením roku 2013. Přesně po třech letech a třech dnech uvidí diváci pokračování ve stejné, hvězdami nabité sestavě. Návrátilci Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Morgan Freeman a Michael Caine přizvou ke svému světovému turné navíc Lizzy Caplan a slavného filmového kouzelníka s tváří Daniela Radcliffa. Podfukáře 2 uvidíte 16. června. Magický zážitek zaručen. Mladou skupinu Čtyř jezdců vystřídá 30.6. opravdová hollywoodská smetánka. George Clooney a Julia Roberts se objeví v dramatickém thrilleru v reálném čase. Hra peněz proti sobě staví ostřílený tým moderátor/producentka a ozbrojeného finančníka, který ve spletitém systému transakcí přišel o veškerý majetek. Čas odtikává a zajmutý Clooney s únoscem pátrají po stopách finanční konspirace.

V nabitém červnu se našel prostor i pro snímky z tuzemského rybníčku. Děda pozve 2.6. filmové diváky na Valašsko, kde dvě pražské děti podstupují terapii venkovem. V rodinné komedii uvidíme například Bolka Polívku nebo Davida Suchařípu. O týden později nabízí česká kinematografie film Musíme se sejít. Vzpomínková veselohra sleduje čtyři dospělé přátele a jejich návrat do legendárního kempu Bambus. S heslem "Jen my, instinkt a příroda" se comeback po letech určitě neobejde bez nečekaných potíží.

Závěrem se ve stručnosti podívejme, co by nás v červnu ještě nemělo minout. Americké drama Než jsem tě poznala je romantická variace na tolik úspěšné Nedotknutelné. Roli zachránce/pečovatele převzala Emilia Clarke, kterou nyní celý svět zná jako "Matku draků" ze seriálového hitu Hra o trůny. Její protějšek si zahrál Finnick ze série Hunger Games, Sam Claflin. Černý kůň šestého měsíce v roce se jmenuje Oslněni sluncem. Zájem o italské mysteriózni drama z konce minulého roku zvyšuje ústřední herecká trojice - Dakota Johnson, Ralph Fiennes a Tilda Swinton. Posledním hřebíčkem do našeho filmového přehledu je hororové pokračování Wanova V zajetí démonů. Paranormální aktivity se tentokrát představí v srdci Anglie. Zákeřnými duchy je zamořen londýnský dům.

Nalaďte se před očekávanými vedry na správnou filmovou notu a vyberte si třeba některý z našich tipů. V červenci se těšte na zprávy z filmového festivalu v Karlových Varech a zachovejte přízeň pohyblivým obrázkům!

Kompletní přehled premiér:

2.6.2016 - Dcera čarodějky, Děda, Komuna, Noc oživlých mrtvol, Paradise Trips, Správní chlapi, Vzkaz v láhvi, Želvy Ninja 2
9.6.2016 - Assassin, Musíme se sejít, Oslněni sluncem, Realita, V zajetí démonů 2, Warcraft: První střet
16.6.2016 - Centrální inteligence, Hledá se Dory, Ikarie XB 1, Podfukáři 2
23.6.2016 - Den nezávislosti: Nový útok, Léto All Exclusive, Ratchet a Clank: Strážci galaxie
30.6.2016 - Hra peněz, Než jsem tě poznala, Pařba v Pattayi

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!