V Praze odstartoval RefuFest. Snaží se odstranit hranice mezi odlišnými kulturami

V Praze odstartoval RefuFest. Snaží se odstranit hranice mezi odlišnými kulturami  

V Praze se o víkendu bourají bariéry! Zatímco festival Mezi Ploty v areálu pražských Bohnic odstraňuje mentální hranice mezi lidmi, RefuFest se snaží ničit bariéry mezi různými kulturami. Děje se tomu tak v industriálním prostředí Nákladového nádraží Žižkov.

Letošní ročník interkulturního festivalu ReFufest odstartoval již v pátek 27. května večer. Jeho hlavní program však proběhne až o víkendu, kdy nabídne plnohodnotný celodenní program. Během něj se mohou návštěvníci těšit na pestrou nabídku hudebních vystoupení, programupro děti, workshopy či diskuze. Chybět nebude ani ochutnávka pokrmů ze všech koutů světa.

Cílem festivalu s mottem „Seznamte se bez předsudků a beze strachu“ je ukázat široké veřejnosti kulturu, zájmy i talenty migrantů žijících v České republice. RefuFest letos prodělal hned několik změn. Praha nepovolila pořadatelům zabrat ke konání akce tradiční Kampu a také se museli obejít bez štědrého evropského grantu. I přesto se organizátoři festivalu nevzdali, akci přesunuli do Nákladového nádraží Žižkov a s financováním jim pomohla i crowdfundingová kampaň.

A na co se tento rok ReguFest zaměří? Páteční večer byl celý věnovaný tématu uprchlické krize. Návštěvníci si mohli vyslechnout příběhy uprchlíků i dobrovolníků, kteří jim nezištně pomáhají. Nechyběly ani fotografie z uprchlických táborů či prezentace neziskových organizací zaměřených na lidská práva. Večer pak zakončil koncert kapely The Silver Spoon.

O víkendu bude pak program ještě pestřejší. Pozornost se zaměří nejen na uprchlíky, ale i na další migranty z nejrůznějších světových zemí. Návštěvníci si budou moci užít pestrý hudební program, během něhož vystoupí třeba kubánský hudebník Dariel Martinez i formace Balkan Family. Chybět nebudou výtvarné dílny a taneční lekce pro děti i workshopy pro dospělé. V podobném duchu pak proběhne také nedělní program.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!