Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary zahájí premiéra snímku Anthropoid

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary zahájí premiéra snímku Anthropoid  

Již 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude slavnostně zahájen světovou premiérou filmu Anthropoid režiséra Seana Ellise. Na premiéru nového koprodukčního snímku by měli dorazit kromě režiséra i herci Jamie Dornan, Charlotte Le Bon, Aňa Geislerová a Toby Jones.

Vzhledem k tomu, že snímek umělecky zpracovává jednu ze zásadních událostí československé historie, atentát na říšského protektora Heydricha, rozhodli jsme se spolu s producenty filmu, oznámit premiéru Anthropoidu v Karlových Varech symbolicky právě v době, kdy si připomínáme výročí této události,“ říká prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Slavnostní světová premiéra snímku Anthropoid se tak uskuteční 1. července v rámci slavnostního zahájení ve Velkém sále hotelu Thermal. Souběžně budou uváděny ale i další dvě projekce, které budou určeny pro veřejnost. Snímek Anthropoid byl představen právě na loňském karlovarském festivalu a natáčel se v České republice od července do září roku 2015.

V hlavních rolích parašutistů Kubiše a Gabčíka se představí irský herec Jamie Dornan, jenž je známý především díky roli ve snímku Padesát odstínů šedi, a Cillian Murphy taktéž z Irska. Ve filmu si zahrála také kanadská herečka Charlotte Le Bon či britský herec Toby Jones. Nechybí ale ani čeští herci. Gabčíkovu partnerku ztvárnila Aňa Geislerová. Diváci se mohou těšit i na Alenu Mihulovou.

Režie snímku se ujal Angličan Sean Ellis. Ten se s příběhem odvážných parašutistů, kteří během operace Anthropoid spáchali atentát na říšského protektora Heydricha, seznámil před několika lety a byl jím fascinován. Snímek Anthropoid tak dává má možnost mezinárodnímu publiku zhlédnout silný osobní příběh a mimořádný hrdinský čin. Českému divákovi pak přinese nový a netradiční pohled na známou historickou událost našich dějin. 

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční ve dnech od 1. do 9. července. Centrem festivalu se stane jako již tradičně Hotel Thermal. Na filmy ale budou moci zájemci zajít třeba i do Národního domu, Kina Drahomíra, Kina Čas, Karlovarského městského divadla, Divadla Husovka či do slavného Puppu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!