Klášterní hudební slavnosti oslaví letos jubilejní 10. výročí

Klášterní hudební slavnosti oslaví letos jubilejní 10. výročí 

Mezinárodní hudební festival Klášterní hudební slavnosti oslaví tento rok již své desáté narozeniny. Během jubilejního ročníku rozšíří seznam míst, kde se koncerty uskuteční, a nabídnou vystoupení slavných interpretů, jako jsou třeba Eva Urbanová či Pavel Šporcl.

Jubilejní ročník festivalu odstartuje 26. června a své poslední vystoupení odehraje 10. července. Na své koncerty se může těšit celkem osm měst a obcí především z Olomouckého kraje. Klášterní hudební slavnosti ale zavítají i do kraje Moravskoslezského a Olomouckého. Kromě tradičních míst v Šumperku, Jeseníku, Loučné, Bludově, Králíkách či Krnově letos zavítají slavnosti také na nádvoří zájmu ve Velkých Losinách či do hudební haly Karlovy Studánky. Hudební fanoušci se mohou těšit celkem na deset koncertů.

Festivalový zahajovací koncert se uskuteční v klášterním kostele v Šumperku a ponese se ve znamení opery. Vystoupí během něj světoznámá česká sopranistka Eva Urbanová, kterou doprovodí na klavír David Švec. Návštěvníci se tak mohou těšit na známé árie nejen z českých, ale také světových operních inscenací.

Poprvé v historii festivalu se uskuteční i open air koncert, během něhož se vystoupení projektu Gipsy Fire odehraje pod otevřeným nebem na nádvoří zámku ve Velkých Losinách. V rámci něj spojí síly český houslista Pavel Šporcl a Gipsy Way Ensemble. Jeden z nejznámějších českých houslistů však odehraje také svá sólová vystoupení, a to v Karlově Studánce a v klášterním kostele na Hedeči v Králíkách.

Program pak doplní i hosté ze zahraničí. Během festivalu totiž vystoupí i Poznaňský chlapecký sbor z Polska. Chybět nebude ani neotřelý program kytaristy Štěpána Raka ani koncert jedné z nejlepších světových harfistek Jany Bouškové. Závěrečný den festivalu pak bude patřit nejznámějším operním předehrám skladatelů Rossiniho a Mozarta. Vystoupí během něj barytonista Daniel Klánský, kterého doprovodí Komorní filharmonie Pardubice.

Vstupenky jsou k dispozici v běžných předprodejích i na oficiálních webových stránkách festivalu. Pro hudební fanoušky, kteří se nespokojí jen s jedním koncertem, jsou k dispozici i zvýhodněné balíčky vstupenek. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!