Prague Fringe Festival nabídne největší i nejdelší divadelní festival v anglickém jazyce

Prague Fringe Festival nabídne největší i nejdelší divadelní festival v anglickém jazyce   

Praha se na přelomu května a června stane již popatnácté centrem anglického divadla. Právě v české metropoli totiž každoročně probíhá největší a nejdéle trvající divadelní festival v anglickém jazyce nejen v České republice, ale také v celé kontinentální Evropě.

Pražský Fringe Festival navazuje na úplně první Fringe festival, který se odehrál v Edinburgu. Letos se mohou milovníci divadla i anglického jazyka těšit již na 15. ročník festivalu, který odstartuje již v pátek 27. května a potrvá do soboty 4. června. Návštěvníkům nabídne opět mix divadla, komedie, hudby, tance i poezie a zabydlí se hned na několika jevištích na pražském Malé straně.

Během devíti festivalových dnů se tak diváci mohou těšit na představení, během kterých uvidí práci stovek umělců z celého světa. Chybět nebudou tradiční představení, ale ani experimentální kousky. Celkem si mohou zájemci vybrat z téměř 200 představení 40 různých divadelních show. Každý festivalový den se mohou navíc těšit nejen na divadelní představení, ale také na večerní párty ve Fringe klubu, kde se mohou setkat i s vystupujícími umělci. Divadelní den pak bude vždy zahájen na speciálním Frunchy, který proběhne vždy od 11:30 v La Loca Music Baru.

A na jaká divadelní představení se mohou letos návštěvníci těšit? S interaktivním představením Spolu dorazí do Prahy nizozemsko-anglicko-polský soubor Almost Human. Colin Bramwell doveze do Prahy ze Skotska inscenaci Rozsah kombinující poezii, hudbu i tradiční skotské vyprávění. Velmi očekávaným představením je počin anglické Lucky Dog Theatre Productions nazvaný Klobouk dolů před Laurelem a Hardym. Dorazí i americký komik Bob Bell se svou komedií The End of Politics.

Z jihoafrické republiky dorazí Matchbox Theatre Collective s představením Giftig a americký soubor Ego Actus doveze hru The Telegram. Po šesté se do Prahy vrátí i oceňovaný performer a režisér Makoto Inoue, letos s neverbální komedií Pruh. Chybět nebude ani představení anglického souboru Jamjar, které se zaměřuje na aktuální téma zneužívání koránu ve prospěch terorismu. Pro návštěvníky jsou ale představeny ještě desítky dalších unikátních her.

Vstupenky jsou v prodeji za cenu 150 korun, cena sníženého vstupného určeného pro studenty činí 100 korun. Jednotlivá představení budou probíhat v Malostranské besedě, Divadle Kampa, A studiu Rubín, Divadle Na Prádle a Divadle Inspirace. Do programu se zapojí také Kavárna 3+1 a La Loca Music Bar & Lounge

Foto: Prague Fringe Festival 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Malostranská beseda nabízí i další akce

Místo konání: Malostranská beseda

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!